Koronel za Serbiaring: Sad samo treba dobro da startujem!

AUTOGRAPH SESSION AMBIANCE during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Hungary at hungaroring, Budapest from April 22 to 24, 2016 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI CORONEL Tom (ned) Chevrolet Cruze RML team Roal motorsport portrait ambiance

Apsolutni heroj subotnjih kvalifikacija u Mađarskoj bio je Tom Koronel.

U privatnom “ševi kruzu” izvezao je drugi najbrži krug, njegovo vreme nadmašio je samo Pečito Lopes u “sitroenu”. Holanđanin je, istina bez balasta, nadmašio fabričke pilote Honde i Lade, kao i rivale u WTCC trofeju. Čestitali smo mu na senzacionalnom i za gledanje spektakularnom krugu.

“Iskreno, preterivao sam”, odgovara Tom kroz smeh. “Proklizao sam nekoliko puta, ali to je bio dovoljno dobar krug za drugo mesto. Mogao sam malo više da rizikujem. Znao sam da ću biti četvrti ili peti. Mislio sam da će “volvo” verovatno izvesti bolji krug od mog, jer je to fabrički auto i da ću ja biti peti. Ali, rekao sam svom inženjeru Pjetru (Speronelu) da ću rizikovati i napasti.”

“Nekoliko puta sam prelazio limite, pogotovu na šestoj krivini, gde je auto otišao potpuno postrance, ali me je to nekako usmerilo pravo ka temenu krivine i dao sam pun gas. Ulaz je možda bio prebrz, ali je izlaz ipak bio dobar. I, eto nas na drugom mestu, a to nisam očekivao. Uopšte ne.”

09 CORONEL Tom (ned) Chevrolet Cruze RML team Roal Motorsport action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Hungary at hungaroring, Budapest from April 22 to 24, 2016 - Photo Florent Gooden / DPPI

 

“Već sam na treninzima video da sam brz, a nismo ni šetali stazom, ništa nismo znali o asfaltu, tek sam bio stigao. Ali, dobro sam raspoložen, u dobroj sam formi, bistar sam i dobro osećam kakvo je prianjanje. Ipak, najviše čemu sam se nadao bilo je možda sedmo mesto, koje bi mi dobro došlo na inverznom startu. Mislim da sam imao i sreće.”

Koronel ne skriva da je sebe iznenadio već ulaskom u prvih 5.

“I to ponovo! U Francuskoj sam bio iznenađen četvrtim mestom. Lepo je kada se izvede jedan brz krug, ali ću u trci imati problem jer za razliku od drugih, mi nemamo stabilnost na celu distancu.”

“Ali, Hungaroring je staza na kojoj sve možete da blokirate. I zato mislim da imam razumnu šansu. Samo mi treba dobar start, a to sam prošle godine ovde uspeo. Krenuo sam treći, do prve krivine već sam bio drugi i to sam zadržao do cilja.”

U Slovačkoj nam je Tom ispričao kako su na Pol Rikaru izveli nešto dobro, na Slovakija ringu nešto naopako, a da nijednom nisu tačno znali šta. Isto je i sada, tvrdi on: “Mi i dalje ne znamo. Moj inženjer i ja radimo i borimo se i usredređeni smo na naš posao. Veoma smo bliski jer sarađujemo već šest godina i to pomaže. Zajedno činimo jedan drugog jačim, upućeni smo jedan na drugog. Ne gubimo se u glupostima, otvoreni smo i direktni, stopostotno verujemo jedan drugom. I u tome je stvar.”

Ove sezone ROAL motorsport ima samo jednog vozača, samog Koronela, koji je nedavno rekao da je takva pozicija po njega pogodnija, jer ekipa može da fokusira napore.

“Pre je stvar u tome što vas ništa drugo ne uznemirava. Prošle godine smo imali dva tima u jednom, Čilton je imao svoje mehaničare, a ja svoje. Ali, sad mi je Pjetro spremio dobar set-ap.”

“Set-ap je uvek dobar, samo vozač ponekad ne zna šta radi”, dobacuje Speronelo koji je takođe u motorhoumu tokom ovog razgovora.

MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Honda racing Jas portrait ambiance HUFF Rob (GBR) Honda Civic team Castrol Honda WTCC ambiance portrait LOPEZ José Maria (arg) Citroen C Elysee team Citroen TOTAL WTCC portrait ambiance CORONEL Tom (ned) Chevrolet Cruze RML team Roal motorsport portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Hungary at hungaroring, Budapest from April 22 to 24, 2016 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

 

“U tome je stvar!”, poentira Koronel. “Ovaj momak se uvek poigrava sa set-apom. Kao što vidite, međusobno smo direktni i to je dobro, nisu nam potrebna duga objašnjavanja. Poznajem mnogo inženjera, sa mnogim ljudima sam sarađivao. U Seatu sam imao istog inženjera pet godina, ovde smo Pjetro i ja zajedno već šest.”

“Kad smo počeli da radimo, on je bio neiskusniji od drugih inženjera – pogledajte koliko su ostali stariji – ali su njegove ideje kreativnije i mislim da je u tome njegova snaga. Ponekad je možda i mana, jer želite da isprobate nešto što može da bude i potpuno glupo. Tek posle saznamo kako je, ali to je zato što ne testiramo. Takve su njegove ideje, pa i ova o set-apu za današnje kvalifikacije. On se ne boji promena.”

Da li je to zapravo preuzimanje svesnog rizika?

“Nije to rizik, rizik je kad odete u kazino. U našem slučaju, mi o svemo vrlo jasno promislimo i zato nešto i izvodimo. Ne radimo nešto zamo zato što nam je došlo, dobro promislimo možda i vidimo da je ideja luda, ali kažemo ‘zašto ne”.

“Prošle godine smo bili pogubljeni u Moskvi. Više nisam mogao da razumem automobil, osećaj je nestao. Na Vila Realu smo se malo povratili, krajem sezone bilo je razumno, samo smo imali sudare u trkama, ali bio sam nekoliko puta u prvih 10, vratili smo se.”

U Mađarskoj se može blokirati i držati široka putanja, ali kada je suvo, a nedelja na Hungaroringu nije takva. Što se tiče nedostaka stabilnosti performansi na trkačkoj distanci, taj problem se rešava testovima, a to je pomalo bolna tema za trkača iz Nardena. “Naš auto je tri godine star i na njemu je drugačije jedino zadnje vešanje, pa sada vozimo sa većim nagibom točkova. A drugi testiraju tokom zime. Honda je ziimus testirala sa 60 kila balasta, samo da vide kako im ide. Mama mia, što bih voleo da sam u takvoj situaciji!”

Istina je da je Sitroen pre dve godine uvežbavao bočne sudare da bi video koliko su mu automobili čvrsti?

“Da, da. Mi posle neke trke shvatimo da je neki deo slab i želimo da ga zamenimo, ali ne možemo jer je homologiran. A oni testiraju bočne udarce i onda žele da homologiraju onaj deo koji je dovoljno deo.”

“Sitroen je pun pametnih ljudi, vrlo bistar, mnogo je novca tu, mnogo personala, vrlo su usredsređeni, znaju šta rade. Oni su nepobedivi! Zagrišću i poješću ovaj sto kad Honda osvoji prvenstvo! Nemoguće je. Moguće je samo ako se dvojica Hondinih vozača žrtvuju za trećeg. Kao u Seatu, kad su gurali Farfusa sa staze da bi postali prvaci. Žene je gurao Farfusa, tako je funkcionisalo. Haime (Puđ, direktor Seat sporta) je tražio i od mene da budem takav prema konkurentima. Nikada nisam bio, kazao sam – žao mi je, ja nisam u toj igri. I zato nisam dobio “seat leon TDI” onda kada je bio najkonkurentniji i sve dok nije bilo prekasno.”

“Nisam takav. Volim trkanje, ali ne volim politički deo trkanja. Nisam u tome dobar i možda zato nisam fabrički vozač.”

Nedelj je u Mađarskoj definitivno kišni dan. Glavna trka se vozi kasno, pa se možda može računati i sa promenom, ali zasad je ovako.

“Na suvom znamo čime raspolažemo i samo treba dobro da startujem”, analizira Tom. “Po kiši, to je sasvim nova igra i potpuno je otvoreno. Po kiši, ako imate dobar set-ap, brži ste dve sekunde. A po suvom, ako imate očajan set-ap, gubite samo 4 desetinke. Na kiši morate zaista biti pametni i jaki, a mi to ne znamo jer nikad nismo testirali na kiši. Ipak, samouveren sam, ali sam po suvom 90% siguran.”