Koronelov “ševrolet” opravljen, odleteo za Argentinu

“Ševrolet RML kruz” Toma Koronela opravljen je u radionici Kampos rejsinga i rano jutros ukrcan je u avion koji transportuje sve WTCC automobile i prateći teret za Argentinu.

Holanđanin se polupao u bizarnom udesu na prvom treningu u Vila Realu, kada mu se otkačio točak, posle čega je napustio stazu i udario u vatrogasno vozilo. Tako je njegov portugalski takmičarski vikend okončan već u subotu ujutru.

Tomova ekipa ROAL motorsport odmah je prebacila teško oštećeni “kruz” u Kamposovu garažu u Barseloni, gde je zahvaljujući zajedničkom trudu mehaničara italijanskog i španskog tima auto blagovremeno opravljen i spremljen za argentinsku rundu šampionata.

“Ševi” je, zajedno sa ostalim WTCC automobilima, u petak ujutru ukrcan u kargo avion koji je iz Frankfurta odleteo za Buenos Aires.

Iz glavnog grada Argentine sleduje mu put od 1.120 kilometara severozapadno do staze Terme Rio Ondo, njega će preći u dugačkom suvozemnom konvoju koji prevozi sva takmičarska vozila i prateću opremu, a na mesto održavanja šeste runde Svetskog turing prvenstva treba da stigne u sredu.

Na Termama je Koronel 2016. osvojio svoj zasad poslednji WTCC podijum, završivši na drugom mestu u glavnoj trci.