Krat-Bambu: Tempo Đakoma Altoea ukazuje da je BoP pogrešan

Šef ekipe Kraft-Bambu rejsing Ričard Kolmen tvrdi da podijum koji je osvojio Đakomo Altoe u Tajlandu, u svom prvom nastupu u “hondi”, ukazuje na to da je TCR balans performansi pogrešan.

Skroman učinak Kraft-Bambua ogleda se u tome da je prvu trku uspeo da završi jedino Danijel Lojd, i to kao deveti, dok je Džejms Neš bio sedmi u trci 2. U kvalifikacijama su Neš i Oriola zauzeli mesta u prednjem delu startne rešetke: Englez je krenuo drugi, a Španac peti.

“Džejms je napravio đavolski dobar krug u kvalifikacijama kako bi bio u prvom redu u trci 1, ali je auto bio dobar samo za taj jedan krug, mi i dalje nemamo tempo da se trkamo sa ostalim automobilima”, primetio je Kolmen.

Direktoru Kraft-Bambua posebno je zasmetao rezultat mladog Italijana Đakoma Altoea, koji je iz Vestkoust rejsinga prešao u ekipu M1RA.

“Mislim da je svima jasno da balans performansi ne valja. Altoe je dobar novajlija, ali se u “VW golfu” borio da osvoji nekakve bodove, a na prvom vikendu u “hondi” odmah se popeo na podijum. Mislim da je vreme da se u šampionatu BoP određuje prema konfiguraciji staze.”