Krenek dovodi pojačanje: Vaclav Nimč vozi “VW golf” na ETCC finalu

Sedamnaestogodišnji Čeh Vaclav Nimč potvrdio je učešće na završnoj rundi Evropskog kupa turing automobila početkom sledećeg meseca na autodromu Most.

Nimč je ove godine debitovao u Reno tvingo kupu za Krenek motorsport junior tim, a u ETC kupu će biti prvi vozač koji se trka u “VW golfu”.

Krenekov dugogodišnji nemački partner Štajbel motorsport zadužen je za pripremu Nimčovog automobila, a očigledno je da će ovaj momak biti doveden da pomogne Petru Fulinu u borbi za titulu.

“Kad je Vaclav došao kod nas, imao je veliko iskustvo na simulatoru, ali nije nikada vozio pravi trkački auto”, kaže dr Jozef Krenek. “Ipak, od početka je pokazivao da mu je trkanje u krvi. Nekada sam radio sa njegovim ocem i on je uvek bio jedan od najbržih. Vaclav Mlađi je je dosad vozio samo osam trka i možda je ovaj iskorak malo preuranjen. Ali, ja sam ubeđen u njegov talenat i mislim da će se lepo pokazati na svojoj prvoj ETCC trci.”

Nimčov otac, Vaclav Stariji, trkao se u nemačkom Superturing u devedesetim godinama za volanom “opel vektre”, a njegov naslednik je već pokazao da će nastaviti porodičnu tradiciju, osvojivši nekoliko podijuma u prvoj takmičarskoj sezoni.

“Veoma nam je drago da poželimo dobrodošlicu u ETCC mladom vozaču sa očiglednim potencijalom”, rekao je Erik Nev, ETCC konsultant. “Finale u Mostu obećava da će uzbudljivo, četvorica vozača bore se za titulu. Prisustvo mladog lokalnog vozača biće još jedan dragoceni dodatak celoj predstavi.”