Krenek s (najmanje) dva „seat leona“ napada ETCC 2016.

Krenek motorsport učestvovaće u ETC kupu 2016. sa dva „seat leon rejsera“, a njih će voziti dugogodišnji trkač ekipe Petr Fulin i novajlija, Švajcarac Kristjohanes Šrajber.

Češki tim do kraja godine treba da odluči hoće li imati i treći automobil u idućoj ETCC kampanji. Bude li to auto TCN2 klase, njega bi verovatno vozio Mihal Matejovski, ali to ne bi morao da bude „seat“.

Dok o Fulinu i njegovim postignućima na ETCC sceni ne treba posebno pisati, 27-godišnji Šrajber za sobom ima sezone trkanja u nacionalnim i regionalnim Klio kupovima za koje je postao neka vrsta eksperta. U 2016. mu sleduje debi za volanom automobila TCN2 specifikacija.

Vlasnik tima Jozef Krenek poželeo je dobrodošlicu svom novom trkaču: „Kristjohanesa poznajem iz vremena kada je nastupao u Klio kupu Bohemija, gde je počeo trkačku karijeru i drago mi je što će je nastaviti u našem timu. U proteklim godinama puno je napredovao i bio je među najboljima u kategoriji. Siguran sam da će zajedno s Fulinom biti jedan od najboljih i radujem se našoj budućoj saradnji.“

schreiber_news-1-tSa-848X399„Već dugo vozim „klio“ i skoro cele sezone sam razmišljao u prelasku u drugi šampionat. Za mnom je nekoliko dobrih sezona u kojima sam mnogo naučio. Sad osećam da je pravo vreme za korak napred i za novi izazov. U prošlosti sam već više puta razgovarao sa gospodinom Krenekom o ETC kupu. Njegov tim raspolaže kvalitetnim postrojenjima i izuzetno je kvalitetan, pa je konačnu odluku bilo relativno lako doneti“, rekao je Šrajber po potpisivanju ugovora sa praškom ekipom.

„U prvoj sezoni ne mogu da gajim velika očekivanja. Nivo trkača u ETC kupu je veoma visok, a ja ću mnogo morati da naučim. Čekaju me i novi auto i nove staze, pa će to biti veliki izazov, ali mu se ja radujem“, kazao je Švajcarac o svojim debitantskim ambicijama.

fulin brno fulin„Sad smo u periodu kada je stara sezona završena, a do nove je još daleko“, naglas je razmišljao Fulin, koga je obradovala činjenica da će tim u 2016. po prirodi stvari imati više telemetrijskih podataka. „Drago mi je što u ekipu dolazi nov, mlad i talentovan vozač. Kristjohanesa još nisam lično upoznao, ali sam čuo sve najbolje o njemu. Radujem se zajedničkim pripremama za sezonu. U prošlosti je mnogo puta potvrđeno da se sa dva identična automobila mnogo brže i bolje sakupljaju informacije i zato verujem da ćemo kao tim dogodine biti jači.“

Dr Krenek veruje da će promene u tehničkoj regulativi i TCN2 klasa značajno poboljšati Evropski kup turing automobila i podići ga na nivo koji je ekvivalentno takmičenje imalo pre tri ili četiri decenije: „Nova pravila omogućuju učesnicima da se i dalje trkaju na visokom nivou, ali uz daleko niže troškove. Smanjenje troškova je jedini pravi put i drago mi je da su i ETCC organizatori to uvideli. Ubeđen sam da ćemo na ovaj način brzo stići do uspeha koji je imao legendarni Evropski šampionat turing automobila u sedamdesetim i osamdesetim godinama.“