Kris Rihard drugi gost u WTCR na Nordšlajfeu

Švajcarac Kris Rihard nije uspeo da obezbedi celosezonsko sedište za Svetski kup turing automobila, ali je dobio posebnu pozivnicu da dođe na Nordšlajfe.

U obrazloženju stoji da je nemački njegov maternji jezik i da je to bila činjenica koja je uticala da dobije ovaj poziv.

Ranije je potvrđeno da će Rene Rast biti prvi vajldkard učesnik na legendarnoj stazi u Ajfelima, a njegov “audi RS3 LMS” predstavljen je proteklog vikenda u Mađarskoj.

Rihard će ove sezone voziti “hjundai i30 N” za Target kompetišn u TCR Evropa, ali se zasad ne zna da li će u tom automobilu gostovati na nemačkoj WTCR rundi.

“Ova prilika je apsolutno fantastična, posebno jer je staza veoma neobična”, rekao je osvajač ETC kupa iz 2016. “Nordšlajfe mi je omiljen, tu sam već pobeđivao u ETC kupu. Zato je ovo sjajna prilika da prikažem svoje sposobnosti i dokažem da mogu da budem konkurentan na najvišem nivou takmičenja. Moj cilj je da 2019. vozim celu WTCR sezonu, pa bi to mogla da bude najvažnija trka ove godine ako pokažem šta mogu”.

Švajacarac je objasnio i zbog čega mu je Nordšlajfe omiljena staza: “Veoma je dugačka, ima mnogo krivina, imate uzbrdice i nizbrdice, veoma je izazovna. To je mesto gde možete da pokažete koliko ste jaki i kakve su vam performanse, a ujedno je smatram i svojom domaćom stazom.”