Leb ispred Milera na prvom treningu u Marakešu; Borković šesti

I ovog puta smo posredstvom lajv tajminga pratili dešavanja na ulicama Marakeša. Vozi se prvi od dva za danas predviđena treninga.

Odmah na početku sesije veliki broj vozača našao se stazi, i svi su, osim Tarkvinija, Čiltona i Tompsona, krenuli sa postavljanjem brzih krugova. Sebastijan Leb bio je najbrži sa krugom od 1:44.158 a pratio ga je timski kolega Ivan Miler sa 0,549 sekunde zaostatka. Đani Morbideli i Igo Valente imali su po jedno okretanje na stazi u prvom sektoru ali su uspeli da nastave.

Posle deset minuta, prve tri pozicije zauzela je Sitroenova armada u redosledu: Leb, Miler Lopez, dok su Koronel i Borković zaostajali po pola sekunde za vodećom trojkom. Čilton i Tompson su bili jedini vozači koji u tim trenucima nisu uspeli da izvezu svoj brzi krug.

Na polovini treninga Sebastian Leb je ubrzao ritam i poboljšao svoje vreme na 1:44.427, ali mu je Miler bio za petama sa samo dve desetinke zaostatka. Koronel je uspeo da razdvoji “Sitroene” a u tom pohodu pratio ga je i Dušan Borković, pa su Holanđanin i Srbin zauzeli treće i četvrto mesto, a Lopes je pao na poziciju 5.

Mehdi Benani je potom preoteo to peto mesto i poneo epitet najbržeg vozača Honde. Marokanac  zaostaje 85 hiljaditinki za našim vozačem.

U samom finišu sesije Valente se probio na četvrtu poziciju, krugom koji je sadržao najbrži prvi sektor, dok je Tijago Monteiro morao da zaustavi svoj “sivik” zbog problema sa motorom iz koga je izlazio dim. U TC2 klasi Engstler je predvodio kolonu ispred Fulina a Tom Čilton uspeo je da se u samom finišu nađe ispred Dušana Borkovića.

Lopes je sa trećeg mesta pao na osmo. Morbideli je i pored velikih problema uspeo da bude deseti ispred trija Honde (Monteiro, Mihelis, Tarkvini). Jedino Džejms Tompson nije zabeležio nijedan mereni krug na stazi.

S druge strane, Tom Koronel je zakačio ivičnjak, izgubio kontrolu nad svojim “kruzom”, očešao zid i oštetio oslanjanje. Crvena zastava, istaknuta zbog tog udesa, označila je prekid prvog treninga u Marakešu, nekih minut i po pre predviđenog kraja.

Na kraju sesije najbrži vozač bio je Leb (1:43.427) ispred Milera, dok je treće mesto zauzeo Koronel.

Poredak na prvom treningu:
Leb, Miler, Koronel, Valente, Čilton, Borković, Benani, Lopez, Morbideli, Monteiro.

Od 11. mesta:
Mihelis, Tarkvini, Minih, Haf, Kozlovski, Engstler, Fulin, Filipi, Di Sabatino i Tompson.

Rezultati prvog treninga:

wtcc_fp1_marak1