Leb testirao DS3 pred jednokratni povratak u WRC (VIDEO)

Devetostruki svetski reli šampion Sebastijan Leb proveo je dva dana u francuskim Alpima, testirajući “sitroen DS3” u sklopu priprema za predstojeće učešće na Reliju Monte Karlo, koji otvara WRC sezonu 2015.

Posle godine provedene u za volanom “C-elizea” u Svetskom prvenstvu turing automobila, Alzašanina je obradovao povratak veštinama u kojima mu svojevremeno nije bilo ravnog.

“Lepo je ponovo imati ovaj osećaj – s pogonom na četiri točka i na normalnim putevima. Ovo je sasvim drugačiji stil vožnje, morate više da improvizujete i zabavno je”, podelio je prve utiske Leb tačno 14 meseci nakon svog poslednjeg WRC nastupa sa suvozačem Danijelom Elenom.

LoebMC2012sv071
Čak i asu Lebovog kalibra bilo je potrebno malo vremena da sa sebe skine “reli rđu”, kako je i sam primetio: “U prvoj vožnji mi je bilo malo komplikovano da steknem pravi osećaj, ali se on veoma brzo vratio i već drugog dana sve je bilo OK”.

Francuz je na Reliju Monte Karlo pobeđivao sedam puta. Ovo takmičenje karakterišu krajnje promenljivi vremenski uslovi, a takvi su vladali i na testu, što u pripremama za Monte samo može da pomogne.

“Uslovi su prvog dana bili dobri: suvo i mestimično pomalo vlažno. Drugog dana je bilo mnogo teže, ledeno, komplikovano, naročito ujutru. Pravog snega nije bilo, ali ga možda neće biti ni u trci. A sa Monte Karlom je uvek isto – testirate u uslovima koje imate, a trkate se u uslovima kakve zateknete”, zaključio je Leb uz osmeh.

Kompleksni uslovi na testu prouzrokovali su i manji problem – u jednom trenutku Sebastijan je sleteo s puta, na oduševljenje gledalaca koji su mu pomogli da se vrati na asfalt. Pogledajte kako.

Legendarni Reli Monte Karlo vozi se od 19. do 25. januara na putevima jugoistočne Francuske.