Lebov cilj je WTCC titula 2015.

Iako u Sitroenu insistiraju na tezi da trenutno ne postoje planovi o povratku Sebastijana Leba u Svetsko reli prvenstvo, francuska kuća ne isključuje u potpunosti još poneki reli nastup čarobnjaka iz Alzasa.

Uprkos spekulacijama da bi Sebastijan mogao da se pojavi na čak četiri WRC takmičenja ove sezone, Sitroen se drži svog zvaničnog stanovišta po kojem je Reli Monte Karlo bio izuzetak. Na njemu je, podsećamo, Leb vodio do 7. brzinskog ispita, kada je udario u betonski blok i oštetio automobil. Njegov konačni plasman bio je osmo mesto.

171_LOEB_2015_RMCDirektor Sitroen rejsinga izričit je u tvrdnji da je WTCC u centru Lebove pažnje u 2015.

„Svi postavljaju mnogo pitanja, ali o tome (novim reli startovima) nismo razgovarali“, kazao je Iv Maton. „Ove godine je Lebov cilj da pokuša da postane WTCC prvak. To je za njega veliki izazov. Postigao je velike stvari, pobeđivao u reliju, osvojio je Pajks Pik, a sad želi da dokaže da može da uspe i u nečemu sasvim drugačijem. Mi ne planiramo da ga angažujemo za još WRC rundi, već da postignemo nešto s njim u turingu. Ali, on zna gde je moja kancelarija i uvek može da me pita…“

bigm_350_LOEB
Po završetku Relija Monte Karlo, Leb je izjavio da ne očekuje da će se tu ponovo pojavljivati u budućnosti . On isključuje mogućnost svog povratka u WRC u celosezonskom angažmanu, ali ne i pojedinačne reli startove.

„Ja sam sada trkač na kružnim stazama“, rekao je Seb. „Zima je, nije sredina moje trkačke sezone i zato mi je odgovaralo da dođem i izvezem Monte Karlo. Volim taj reli, atmosferu, i sve u vezi s njim. Ali, ne razgovaramo o tome da vozim još relija. Ni ja ne kažem da mi je ovo bio poslednji, ali ne mislim da ću se vraćati u Svetski reli šampionat. Takav plan ne postoji, niko o tome ne priča. Nikad neću reći nikad, ali zasad, moj stav je ’ne’.“