Lein rejsing rezimira “zlatnu sezonu” 2016.

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Automobilistički klub Lein rejsing ove je godine stekao visoku reputaciju u evropskom auto-sportu, a pojedina njegova postignuća biće upisana zlatnim slovima u istoriju nacionalnog, ali i kontinentalnog automobilizma.

Kombinacija mladosti i iskustva, oličena u Mladenu Lalušiću i Milovanu Mikici Vesniću donela je Srbiji najveći klupski uspeh u vidu brojnih regionalnih titula i pojedinačnih osvojenih trka. Možda i najbitnije, dokazano je da se automobilisti, mehaničari i cela ekipa mogu ravnopravno boriti sa velikim imenima Starog kontinenta i pobeđivati ih.

Protekli vikend na znamenitom autodromu Enco i Dino Ferari u Imoli, sa Makedoncem Igorom Stefanovskim za volanom Leinovog “seat leona TCR” doneo je timu i prvu pobedu u prestižnom Evropskom kupu turing automobila, čime je tim stavio tačku na zlatnu sezonu 2016. Stefanovski je u Italiji bio najprijatnije iznenađenje takmičarskog vikenda. Za prethodne četiri runde osvojio je četiri boda, a već na svom prvom startu za srpski Lein rejsing bez većih problema je trijumfovao u trci 1, ostavivši za sobom protagoniste borbe za ETCC titulu.

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI
Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Igor nije štedeo reči hvale za ekipu koju je predvodio Milovan Vesnić, a pohvale su stizale i od suparničkih timova, kao i od ljudi iz ETCC organizacije. Time je samo potvrđen kontinuitet uspeha koji Leinovi vozači imaju u 2016.

Milovan Vesnić se po treći put okitio titulom šampiona Centralne Evrope, i to ispred dvojice timskih kolega, Lalušića i Rudija Pešovića, pa su vozači iz Srbije sproveli potpunu okupaciju konačnog podijuma. Mikica i Mladen takođe su CEZ prvaci u endurans disciplini. Crnogorac Dejan Bulatović najbolji je u CEZ takmičar na brdskim stazama, dok je Rudi Pešović šampion Slovačke i osvajač češkog ESET kupa. Mladen Lalušić je ove sezone vozio svoju prvu punu ETCC sezonu i sa nepunih 20 godina osvojio je velikih 40 bodova i svoj prvi podijum kao trećeplasirani na Slovakija ringu.

Za uspeh u automobilizmu potrebno je da sve perfektno funkcioniše i da ceo tim radi uigrano i bez greške. Jasno, uz vozačko znanje i umeće, preciznost i brzinu mehaničara, kao i obimnu logistiku, za vrhunski uspeh potrebne su i ogromne finansije. Mladenu Lalušiću, kao najverovatnije najmlađem vlasniku trkačkog tima u Evropi, nije bilo jednostavno da sve ovosezonske kampanje “izgura” do kraja.

lalusic“Borili smo se na više frontova i bilo je veoma teško istovremeno ispratiti sve to iz ugla menadžera i vozača”, analizirao je Lalušić. “Nije lako voziti i takmičiti se kada u glavi stalno imaš problem finansija koji sezonu može prekinuti i pored svih dobrih rezultata. Nekako smo uspeli da sve privedemo kraju, i to veoma uspešno, uz pomoć malog broja sponzora i prijatelja. Nažalost, nemoguće je održavati visok nivo u ovakvim uslovima. Naš tim je jedini sa ovih prostora koji već poseduje ogromnu infrastrukturu potrebnu za učešće na najvišem nivou, bio to CEZ, ETCC, TCR, ili neka druga takmičarska serija. Tri automobila, kamion sa prikolicom za prevoz i smestaj ekipe, prateća vozila, rezervne delove, servisnu opremu i naravno ljudski kadar. Mi ne rentiramo automobile drugih timova, mi jedini posedujemo sve da srpski automobilisti mogu nastupati za srpski tim.”

“Tehniku, opet, konstantno treba dograđivati i unapređivati, jer ako ne pratimo trendove ne možemo se ni ravnopravno takmičiti. Sve to polako prevazilazi naše mogućnosti i bez pomoći nećemo uspeti da održimo visok nivo. Verujem da je vreme da država i velike kompanije konačno okrenu glavu i ka nama jer je prvenstveni cilj tima da bude kompletno srpski. Tačnije da za nas na evropskoj sceni voze srpski vozači uz podršku naših mehaničara i inženjera. U suprotnom moramo se okrenuti komercijalnom auto-sportu, a to nam nije bio cilj, i pored sve više zahteva automobilista iz cele Evrope koji žele mesto u Lein racingu”, poručio je Mladen.

vesnicS druge strane, Mikica Vesnić je u isto vreme bio vozač i šef ekipe, sa svojim timom mehaničara zadužen da svi automobili funkcionišu besprekorno. Bio je to ogroman i odgovoran posao koji je trofejni trkač savršeno obavio, dokazavši Evropi da u Srbiji postoji čovek koji može da pripremi i podesi najmodernije takmičarske naprave današnjice. Pored drugih okolnosti, i posvećenost tom zadatku je donekle uticala na to da se Vesnića ne nađe za volanom u ETC kupu, mada je to bilo planirano i najavljeno na početku godine. Njemu, opet, ostaje satisfakcija u vidu treće titule CEZ šampiona u sprintu, koja ga, uz onu u endurans trkama stavlja, na poziciju daleko najuspešnijeg takmičara sa ovih prostora u prvenstvu Srednje Evrope.

Lein rejsingu predstoji zima bez takmičarskih obaveza, ali sa velikim poslom u koji spadaju priprema automobila i potraga za finansijama za sezonu 2017. Tim sa sedištem u Novom Sadu i s operativom u Gorjanima veruje da, uz podršku države, pokrajine i velikih kompanija može još mnogo da postigne i da svojim rezultatima pozicionira srpski sportski automobilizam visoko na evropskoj lestvici.