Loti otkrio E TCR detalje: “Kupra e-rejser” je baza za električnu turing seriju

WSC tehnologija, firma Marčela Lotija, otkrila je osnove E TCR tehničkih pravila koja će biti primenjena u budućem prvom šampionatu potpuno električnih turing automobila.

Glavne karakteristike vozila E TCR serije biće:
– produkcijski turing automobili sa 4/5 vrata
– elektromotor sa kontinuiranom snagom od 300 kW, a maksimalnom od 500 kW pri 12.000 o/min.
– kapacitet baterije iznosi 65 kWh, 800 V
– transmisija: pogon pozadi, jedan stepen prenosa
– vešanje napred: Makferson
– vešanje pozadi: dvostruka poprečna ramena

Upečatljivo je da su sva pobrojana ključna tehnička svojstva preslikana rešenja već primenjena na “kupra e-rejseru”.

Tako će novi model izašao iz Seata za budući električni turing šampionat odigrati istu onu ulogu koju je “leon kup rejser” imao pre četiri godine, kada je na njemu baziran ceo TCR koncept.

Sklop koji čine elektromotor, inverter i menjač, zajedno sa paketom baterija biće brendiran kao E TCR i predstavljaće univerzalni element, koji će WSC tehnologija distribuirati svim učesnicima nove serije.

Pomenute komponente moći će da se ugrade u šasiju i školjku svakog modela automobila s pravom nastupa u električnoj turing seriji, uključujući i današnje TCR automobile.

WSC tehnologija tokom 2018. planira promotivne i događaje namenjene medijima, pre nego što pokrene novo sveelektrično takmičenje.

“Pre svega, želimo da se zahvalimo Seatu što je prigrlio ovaj koncept i izradio “kupru e-rejser”, prvi automobil potpuno u skladu s E TCR tehničkim pravilima”, kazao je predsednik WSC grupe Marčelo Loti.

“Zašto E TCR? Zato što naša grupa oseća odgovornost prema celoj turing sceni i posledično nije mogla da ignoriše trendove u razvoju novih tehnologija. Radićemo na istim tehničkim principima koji su TCR učinili toliko uspešnim, s ciljem da stvorimo platformu za ovu novu konfiguraciju”, istakao je menadžer iz Modene, tvorac TCR, a sada i E TCR koncepta.

Rukovodilac WSC tehnologija Maurício Slavijero dodao je: “Posle nekoliko godina provedenih u turing trkama, E TCR projekat za mene predstavlja nov i uzbudljiv izazov. Veoma se radujem razvoju ove nove serije za električne turing automobile. Moraćemo mnogo da radimo, pogotovu u početnoj fazi, ali mi je drago što sam član velike TCR porodice.”

Značajnu ulogu u ovom pionirskom poduhvatu ima i Haime Puđ, direktor Seat sporta, organizacione jedinice koja je u međuvremenu postala sastavni deo Kupra brenda i sada se označava kao Kupra rejsing.

“Drago nam je što ćemo u Ženevi predstaviti “kupru e-rejser“. Razvoj potpuno novog automobila, sa tehnologijom koja nam je nova, bio je uzbudljiv izazov. Jasno je da smo van kuće potražili određena specijalizovana znanja koja su nam bila potrebna, ali smo ponosni na to što smo ceo ovaj projekat izveli u Kupra rejsingu i što igramo pionirsku ulogu u E TCR konceptu, kao što smo u osnivanju TCR-a učinili sa “seat leonom TCR”. Novi E TCR je prava revolucija, on ne samo da će rezultirati novom vrstom trkačkih turing automobila, već će podstaći ceo svet auto-sporta da još jednom kompletno porazmisli o kompletnom turing trkanju”, poručio je Puđ.

“Budući da smo pioniri u ovako važnom projektu, to je velika prilika za ceo brend Kupra”, istakao je Antonino Labate, direktor novoformiranog performantnog i sportskog odseka Seata.

“I mimo budućeg E TCR, “kupra e-rejser” je kamen temeljac u našoj čvrstoj ambiciji da osnujemo i predvodimo novu viziju auto-sporta i trkanja, na pistama i van njih. Trkanje je u srži genetike Kupra brenda i kao takvo, ono je epicentar Kuprinog sveta i strategije.”