Makeš trijumfovao u Slovačkoj, Vesnić odustao

Vozač “kupre”Mihal Makeš pobednik je prve trke TCR Istočna Evropa na Slovakija ringu.

On je startovao sa treće pozicije i već u prvoj krivini izbio na drugo mesto, a posle greške Tomaša Pekarža prešao u vođstvo i tu ostao do kraja distance.

Milovan Vesnić startovao je sa pol-pozicije, ali prilično loše. Njega su obišli Pekarž, Makeš i Sebastijan Štajbel. Međutim, kad je Pekarž napravio grešku, Srbin je to iskoristio i napredovao u plasmanu do drugog mesta.

Lider serije Pekarž pao je na peto mesto i nije uspeo da se oporavi do kraja trke.

Đakomo Germandi je imao relativno loše kvalifikacije, osvojio je deseto startno mesto, a njegov vikend je postao još gori kad je zadnja desna guma počela da se dimi, pa je Italijan odustao već u prvom krugu.

Makeš je brzo napravio prednost, a Vesnića je počeo da ugrožava Štajbel. Iz kruga u krug je pokušavao da ga pretekne na prvoj krivini, što mu je na kraju i uspelo. Nedugo zatim, Vesnić je počeo da usporava i tone u plasmanu.

To je podiglo pratioce za po jednu poziciju, pa je Pekarž počeo da vozi agresivnije, ne bi li prošao Mira Hornjaka, što mu je na kraju i uspelo uz nekoliko kontakata. Istovremeneno se Tomaš Žepecki ubrzao i prošao i Hornjaka i Pekarža.

Kroz cilj je prvi prošao Makeš, ispred Štajbela i Karola Vitkea, četvrti je bio Žepecki, peti Pekarž, a šesti Hornjak.

Bodove su još osvojili Lukaš Stolarčik, David Nemček, Žarko Knego i Radim Adamek, a čitavu distancu prošao je još samo jedanaestoplasirani Sanel Ćehić.

Druga trka na programu je sutra od 11.45 uz direktan prenost na Jutjub kanalu Kreator TV.