Makšin i Buri startuju na Ošerslebenu

during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Nurburgring, Germany from May 27 to 29 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Među učesnicima trka TCR Internacionalne serije na Ošerslebenu nalaze se i debitant Niklas Makšin i povratnik u takmičenje Anti Buri.

Makšin je u poslednjih godinu i po dana najubedljiviji vozač u S1600 klasi Evropskog kupa turing automobila. Prošlogodišnji naslov osvojio je ubedljivo, sa 10 pobeda u 12 startova, a odbrana titule ove sezone ide mu odlično: trijumfovao je u četiri od šest izvezenih trka. U ETC kupu 21-godišnji nemački vozač nastupa u “ford fijesti”.

Na Ošerslebenu će se Makšin naći u kokpitu “folksvagen golfa” Likvi moli tima Engstler, automobila koji je do Imole vozio Mihail Gračov, u Italiji ga preuzeo Đordi Žene, a na Salcburgringu je poveren lokalnom trkaču Florijanu Janicu.

ADAC TCR - 2. Event 2016 - Sachsenring, GER - Foto: Gruppe C
Foto: Gruppe C

Anti Buri je učestvovao na belgijskoj rundi TCR Internacionalne serije i bio je treći u trostrukoj pobedi Leopardovih “folksvagena” u trci 2. U Nemačkoj će 28-godišnji takmičar voziti “seat leon rejser”, auto kup specifikacije. Fincu je ove sezone matična serija ADAC TCR Nemačka, u kojoj je šesti u generalnom, sa jednom pobedom na Zahsenringu.

Na Ošerslebenu svoje trke voze i internacionalni i nemački TCR, a Burija očekuje dupli program, jer startuje u obe konkurencije.