Makšin, Koreni i Hilgenhefel, S1600 heroji u Manji Kuru

Photo Francois Flamand / DPPI

Na trkama Evropskog kupa turing automobila u Manji Kuru, Nemac Niklas Makšin i matematički je obezbedio drugu uzastopnu titulu u S1600 klasi takmičenja.

Iako prvi put u 2016. nije zabeležio nijednu pobedu tokom celog vikenda, treće i drugo mesto bili su mu dovoljni da stekne novo evropsko zlato. Glavni posao obavio je ranije u sezoni, pobedivši dva puta na Pol Rikaru i Vila Realu, te po jednom na Slovakija ringu i Nirburgringu. Vozač “forda” upisao je i tri pol pozicije i posle pet od šest rundi Kupa ima nedostižna 42 boda više od prvog pratioca.

Makšin je rekao da se ozbiljno potrudio da na Manji Kuru osvoji makar jednu trku, ali je ocenio da su konkurenti, Tomaš Koreni i Kevin Hilgenhefel ovog puta bili prebrzi. “Da je potrajalo još dva kruga, možda sam mogao da ih dostignem. Bili su bolji na kočenju i izlasku iz krivina.”

Dvostruki osvajač Kupa zahvalio se svojoj ekipi na svemu učinjenom u 2015. i 2016, izjavio da je srećan i ponosan zbog već “rezervisanog” novog godišnjeg trofeja, a potom nagovestio da se na tome neće zadržati. “Nadam se da će moja iduća sezona biti iskorak ka Petru Fulinu i Krisu Rihardu. Zasad ne znam ništa konkretno, ali izgledi su dobri”, dodao je Makšin, koji očigledno namerava da se 2017. takmiči u najjačoj ETCC klasi. U karijeri on već ima naslove u ADAC Ševrolet kruz kupu 2013. i BMW čelendžu 2014.

85 KORENY Tomas (cze) Ford Fiesta 1600 team Ravenol team San action 88 HILGENHOVEL Kevin (deu) Peugeot 207 team MSC Wahlscheid e.V im Adac action  during the 2016 ETCC European Touring Car Championship race at Magny-Cours, France from July 8 to 10 - Photo Francois Flamand / DPPI
Photo Francois Flamand / DPPI

Otkako je 2008. godine S1600 klasa uvedena u Evropski kup turing automobila, nijedan od njenih osvajača kasnije nije izveo bilo šta pomena vredno na nekoj većoj sceni, pa čak ni u nekoj od jačih ETCC klasa, a 21-godišnjak iz Hanovera mogao bi da bude prvi izuzetak u tom smislu. Makšinu će u sklopu nagrade za ovogodišnji naslov biti omogućen test u TCN2 automobilu, s tim što je on već vozio Engstlerov “folksvagen golf GTI TCR” na Ošerslebenu, pa ima iskustva s tehnikom kojoj će u nastavku karijere stremiti.

S druge strane, pobednici ETCC trka na Manji Kuru u slabijoj klasi Kupa jesu njegovi najmlađi učesnici. Slavljenik u prvoj Koreni ima 16 godina i vozi “ford fijestu”, a pobednik druge, Hilgenhefel ima 17 i za volanom je “pežoa 207”. Na momente kontaktna borba dvojice tinejdžera pružila je najviše uzbuđenja u S1600 klasi u Francuskoj, trajala je do poslednjeg metra poslednjeg kruga i u takmičarskom smislu privremeno je bacila i Makšinovo postignuće u drugi plan.

“To svima dokazuje da nam je ovde mesto, da smo zaslužili svoje mesto u ETC kupu napornim radom i zato što smo dobri i fer vozači”, kazao je Koreni, pilot iz Olomouca sa karting i formula nastupima u trkačkoj biografiji. “Nadam se da ćemo videti još mladih vozača u ovoj seriji, to je dobro za auto-sport i pokazatelj da je ovo disciplina i za mlade, a ne samo za starije.”

Koreni je startovao s pol pozicije, ali ga je Hilgenhefel odmah pretekao. Čeh tvrdi da je lošije krenuo jer su ga omeli suparnici iz jače klase: “Na startu je bilo problema zbog S2000 vozača ispred mene koji nisu krenuli kako treba. Tu sam izgubio dva mesta, pa sam morao da se probijam, što je Kevinu (Hilgenhefelu), omogućilo da stekne prednost. Odmicao mi je, ali je pogrešio – Šrajberov “seat” ostavio je ulje na stazi, on se okliznuo i tu sam mogao da ga obiđem, a zatim smo vodili čistu i dobru borbu do cilja. I u trci 2 smo dugo vozili naporedo. Hvala ekipi, izvanredno su mi spremili automobil i mogao sam da ga vozim na samom limitu.”

85 KORENY Tomas (cze) Ford Fiesta 1600 team Ravenol team San action 88 HILGENHOVEL Kevin (deu) Peugeot 207 team MSC Wahlscheid e.V im Adac action  during the 2016 ETCC European Touring Car Championship race at Magny-Cours, France from July 8 to 10 - Photo Francois Flamand / DPPI
Photo Francois Flamand / DPPI

Koreni se na podršci zahvalio roditeljima, kao starijem kolegi Petru Fulinu: “Njemu hvala što mi je objasnio u čemu grešim i pomogao mi da savladam početničke probleme u ETC kupu. Nadam se da ću u Imoli biti još moćniji i da ću proći bolje nego na Manji Kuru, zato što druga trka nije prošla prema mojim očekivanjima.” Čeh je ostao pomalo razočaran jer je drugu nedeljnu vožnju u Francuskoj završio kao treći u klasi. Ipak, zahvaljujući zbirnim rezultatima u Francuskoj, on i Fulin su svojoj zemlji doneli trijumf u ETCC Kupu nacija, prvi takav u 2016.

Drugo mesto u prvoj trci, pobeda u drugoj – to je bilans Kevina Hilgenhefela, koji je na Manji Kuru zajedno sa Andreasom Rinkeom branio čast Pežoa u S1600 klasi. U drugoj vožnji na pisti u Burgundiji, Hilgenhefel nije dopustio da mu se ponovi greška iz trke 1 i kroz cilj je prošao ispred Makšina i Korenija, postigavši svoju prvu pobedu u ETC kupu. U pitanju je momak koji se do 2014. takmičio u kartingu i koji je tek prošle godine seo u takmičarski automobil.

I Hilgenhefel i Koreni propustili su nemačku ETCC rundu; pošto nisu punoletni, nijednom nije bio dozvoljen start na Nirburgringu Nordšlajfe.