Marijani: Honda je usredsređena na Hungaroring

I Honda je iskoristila kraj maja i početak aprila za test vožnje na Međunarodnom autodromu Algarve, na samom jugu Portugala.

U probama su učestvovala trojica vozača, fabrički trkači Tijago Monteiro i Gabrijele Tarkvini, kao i nominalni privatnik Norbert Mihelis, zvanično takmičar Zenge motorsporta i predvodnik Hodinog juriša na Jokohama trofej 2015. Mađar je s aspekta raspoloživog test vremena ponovo tretiran ravnopravno sa zvaničnim pilotima, što mnogo govori o reputaciji koju uživa.

Direktor J.A.S. motorsporta Alesandro Marijani otkrio je da ceo spektar delova poboljšanih na osnovu saznanja sa portugalskog i prethodnih testova neće biti ugrađen u „sivike“ za marokansku WTCC rundu, već će se „honde“ u totalno unapređenom izdanju pojaviti u Mađarskoj. Iz toga sledi da italo-japanska ekipa posmatra Hungaroring kao moguću prekretnicu sezone kada su performanse u pitanju.

2015_wtcc_argentina_0241„Svaki vozač imao je po jedan dan, radili smo na razvoju, ali i na podešavanju automobila za Marakeš, testirajući kalibraciju prigušivača i slične stvari“, objasnio je Marijani raspored dužnosti u Portugalu. „Ne očekujemo da će rezultati biti vidljivi u Marakešu jer je naš pravi fokus Hungaroring, gde ćemo na delu prikazati kompletan paket.“

WTCC runda u Maroku održava se od 17. do 19. aprila, a trkački vikend u Mađarskoj trajaće od 1. do 3. maja.