Meklohlin odmah posle Bathursta 1000 debituje u Indikaru: Biće to uraganska nedelja!

Photo: Facebook

Sve kockice mozaika su se, izgleda, složile: potvrđeno je da će Skot Meklohlin debitovati u Indikar šampionatu na finalnoj rundi serije na Floridi.

Dvostruki i aktuelni prvak Australijskih superautomobila voziće Penskeovu “dalara-ševrolet” formulu na uličnoj stazi u Sent Pitersburgu, a specijalno za tu priliku ekipa će operativu proširiti na četiri automobila.

Podsećamo da je Meklohlin izvezao tri Indikar testa, na Sebringu, stazi COTA i na Teksas motor spidveju, gde je prošao ruki test namenjen početnicima na ovalnim pistama.

Prvobitna namera da 27-godišnji Novozelanđanin vozi Indijanapolis GP nije bila ostvariva zbog kovid-19 pandemije. Izgledalo je da će neizbežne promene Indikar i kalendara Superautomobila, uz restrikcije putovanja, odložiti njegov američki debi za 2021. godinu.

Ipak, otvorilo se rešenje koje odgovara svima: Superautomobili završavaju sezonu 18. oktobra trkom Bathurst 1000, a poslednja Indikar trka vozi se nedelju dana kasnije.

Predsednik tima Penske Tim Sindrik rekao je: “Naš je plan sve vreme bio da Skot vozi jednu Indikar trku ove sezone, ali ni u jednom trenutku nismo želeli da mu odvratimo pažnju s glavnog cilja, a to je osvajanje još jedne titule u Superautomobilima.”

“Kovid-19 je svakako izmenio te planove, ali kako su se kalendari formirali na kraju sezone, Pitersburg je postao raspoloživa opcija. Znamo da je Skot spreman za taj izazov i finale Indikar sezone 2020. zbog toga bi trebalo da bude još uzbudljivije.”

Foto: Chris Grayten (Getty Images)

Meklohlin je komentarisao svoj predstojeći prvi Indikar start: “O tome nisam prestajao da razmišljam, ali sam želeo da se postaram da mi u centru pažnje bude treća uzastopna titula u Superautomobilima za DJR tim Penske i sve naše partnere u Australiji. I dalje smo na to potpuno fokusirani, ali me uzbuđuje i prilika da najzad izvedem svoj Indikar debi.”

“Činio sam sve što sam mogao da ostanem u toku sa serijom ove godine, gledao sam što je moguće više trka na televiziji, razgovarao sam s vozačima i pojedinim inženjerima u Penske fabrici. Zbog svih pandemijskih ograničenja nisam znao hoću li moći da sednem za volan jedne od tih formula, ali sam želeo da budem spreman ukoliko se prilika pojavi.”

Činjenica da mu predstoje dva uzastopna vikenda vrlo ozbiljne trkačke akcije, sa putovanjem i pripremama između, navodi Meklohlina da tu nedelju nazove uraganskom: “Letim za Ameriku u ponedeljak posle Bathursta. Idem pravo u Mursvil, u Severnu Karolinu, da vidim ljude iz tima. Verovatno će morati da mi se pripremi novo sedište, jer sam smršao od vremena kada sam testirao. I pre toga sam izgubio na težini, a otad sam izgubio još kilograma. Videćemo šta će s tim biti.”

“To sedište se upotrebljava u simulatoru koji ću koristiti. Provešću otprilike jedan dan u simulatoru da naučim stazu i da ponovo naučim sve funkcije. Potom idem u Sent Pitersburg, ali ne znam kada, to zavisi od rasporeda. Sve je ovo prilično uzbudljivo i biće to uraganska nedelja. Nadam se da me neće mnogo uhvatiti džetleg, jer ću morati da se bacim na posao.”

Meklohlin se već duže vreme bavi posebnim fizičkim vežbama koje za cilj imaju ojačanje vratnih mišića i kaže da mu redovne vožnje kartinga pomažu da se spremi za jedinstvene prohteve Indikar formule.

Foto: Chris Grayten (Getty Images)

“Cele godine izvodim neke neobične stvari sa svojim vratom. Karting je za mene savršen, vozim ga s Džejmijem Vinkapom, Vilom Dejvisonom i još nekolicinom drugih. Dobra je to zabava i sve je to dobro, ali ništa ne može zaista da vas pripremi za pravu stvar. Možete da trenirate koliko god hoćete, ali niste stvarno spremni sve dok ne uđete u automobil i ne budete trkački fit za tu konkretnu situaciju.”

Na prvom Indikar startu Meklohlin će voziti Penske formulu sa startnim brojem 3. Kombinaciju tima i tog broja je u poslednjih 20 godina slavom ovenčao trostruki osvajač Indi 500 Helio Kastro-Neves.

Indikar runda u Sent Pitersburgu po tradiciji je trebalo da otvori sezonu, ali će je prema promenjenom kalendaru zatvoriti. Trka je prvi put održana 2003, a od 2005. godine je neprekidno na programu serije. Tim Penske ju je osvajao devet puta, za šta su zaslužni Kastro-Neves (tri pobede), Vil Pauer i Huan Pablo Montoja (po dve) i Rajan Brisko i Dozef Njugarden sa po jednim trijumfom.

Indikar finale 2020. vozi se u nedelju, 25. oktobra.

S druge strane, do kraja šampionata Superautomobila ostale su još dve runde: repriza Bend supersprinta i znameniti Bathurst 1000. U opticaju je još 600 bodova, a Meklohlinovo vođstvo iznosi 215.

U karijeri u najvažnijem takmičenju u Australiji Skot je osvojio 54 trke i 73 pol-pozicije. Doprineo je timskim titulama DJR tima Penske u 2017. i 2019, naslov vozačkog šampiona stekao je 2018. s “ford falkonom”, a prošle godine s “ford mustangom”. Šlag na torti bila je lanjska pobeda na Bathurstu 1000, kada mu je kopilot bio Aleksandr Prema.