“MG6” u Svetskom turing kupu? Da, ako se istakne u TCR Azija 2020.

Photo: SRO/Kevin Pecks

Najnoviji model na TCR sceni, kineski “MG6 XPauer TCR” pokazao je obećavajuće performanse na odabranim trkama na kojima je dosad učestvovao, pa su se pojavile i spekulacije da bi u dogledno vreme moglo biti ekipa zainteresovanih da ga izvedu na svetsku scenu.

Trkački “MG6” razvijen je u Kini na bazi putničkog vozila koji je na tržište 2017. godine izbacila komanija SAIC Motors.

Dva automobila učestvovala su u drugoj polusezoni TCR Kina, s privremenom homologacijom.

U oktobru je model prošao zvanične homologacione TCR testove i sa definisanim Balansom performansi učestvovao na FIA auto-sportskim igrama na Valelungi početkom novembra. Tamo je sa Rorijem Bučerom za volanom postigao zapažene rezultate – peto mesto u kvalifikacijama i četvrto u drugoj trci vikenda.

Menadžer ekipe MG XPauer Majkl Ma kazao je da je zadovoljan rezultatima 2019. i otkrio šta su dalje namere tvoraca trkačkog “MG6”

“Novi automobili završili su skoro sve svoje trke, a Rori Bučer je osvojio četvrto mesto na FIA motorsport igrama. To je čudesan rezultat za novi tim i novi automobil”, istakao je Ma za TouringCarTimes.

Neposrecni cilj za 2020. jeste nastup u kontinentalnom šampionatu TCR Azija, ali tim namerava i da ponudi svoj automobil klijentima za nastupe u drugim prvenstvima.

“Unapredićemo “MG6” tokom ove zime i učestvovaćemo u TCR Azija 2020,” dodao je Ma.

“Posle the FIA motorsport igara mnogo se klijenata raspitivalo a za “MG”. Mi ćemo izrađivati i prodavati automobile kada završimo istraživanje i razvoj verzije modela za 2020. Te nove automobile videćete i u nekim drugim TCR serijama od maja iduće godine.”

Eventualni ulazak u Svetski kup turing automobila svakako nije tema za iduću sezonu, a sam korak direktno zavisi od toga kako će se auto pokazati u sledećim takmičarskim koracima.

“Što se tiče Svetskog kupa turing automobila, tu još čekamo i gledamo. Sve zavisi od performansi naših “MG6” u 2020.”