Miha Primožič ove sezone u ESET kupu sa “kliom” pete generacije

Slovenački automobilista Miha Primožič sprema se za predstojeću sezonu ESET kupa, u kojoj će ponovo voziti Reno klio kup, uz nekoliko izleta u emndurans sa “mercedesom AMG GT4”.

Za 2023. je za njega spremljen “klio” pete generacije, koji je testirao na Muđelu, gde se okušao i za volanom “mercedesa”.

Za Primožiča će ovo biti šesta sezona u Klio kupu. Prošle godine je bio u borbi za titulu, ali je na kraju morao da se zadovolji trećim mestom.

“Imao sam odrećenih tehničkih poteškoća i problema sa performansama automobila kad su vikendi bili veoma topli. Žao mi je što sam na Red bul ringu upropastio drugu trku, jer sam u prvoj pobedio, ali sam ukupno zadovoljan sezonom. To što nisam osvojio titulu i ne boli me toliko, ali najviši stepenik podijuma je zaista poseban osećaj, nadam se da ću to doživeti ove sezone”, rekao je Primožič.

Slovenac je, inače, suvlasnik kompanije ASP, koja je diler Renoa i Alpine, a od pre nekoliko meseci zastupa i Mercedes Benc.

“Ove sezone prelazim na petu generaciju “klia”, ali ću u četvorci nastupiti u dve italijanske serije. Zbog saradnje sa Mercedesom odlučio sam da vozim i nekoliko trka u “mercedesu AMG GT4″ ekipe Lema rejsing. Od detinjasta volim auto-sport, ali nisam imao priliku da se trkam sve dok nisam počeo da radim u ASP. Sad kombinejm posao u firmi i trkanje, dve stvari koje najviše volim, i to se uklapa u moj stil života”, dodao je on.

Sezona ESET kupa počinje na Ošerslebenu 8. aprila.