Mihelis i Demustije gostuju na finalnoj rundi TCR BeNeLuks

Na finalnoj rundi TCR BeNeLuks, koja će biti vožena na stazi na stazi Žil Tašeni (Mete) u Belgiji, ponovo će gostovati dva WTCC vozača.

Hondin pulen Norbert Mihelis biće suvozač Stefana Lemerea u ekipi Butsen Žinion za volanom “sivika”, a Gregoar Demustije će debitovati u seriji u WRT timu.

Lemere je trenutno vodeći na tabeli sa 81,5 poena prednosti u odnosu na Opelov dvojac Kortal-Kapras i na dobrom je putu da osvoji titulu u inauguralnoj sezoni takmičenja. Mihelis će mu treći put u sezoni biti partner, a u igri je 150 bodova, koliko se maksimalno može osvojiti tokom vikenda.

Sistem bodovanja u TCR BeNeLuks je takav da u sprint trkama jedan vozač osvaja poene za obojicu u tandemu. Tako se Lemere na prethodnoj rundi na Asenu uopšte nije proslavio u svojim nastupima (u trci 1 bio je osmi, u trci 2 odustao), ali je Mihelis osvojio trke 3 i 4 i ti bodovi upisani su i Lemereu.

891115

Demustije će se pridružiti 16-godišnjem Maksimu Potiju u “folksvagenu”. Poti je najbolji junior u šampionatu, u tri runde partner mu je bio Roni Latan, a gosti-suvozači tokom sezone bili su mu i Stefano Komini i Loris Hezemans. Tinejdžer je trenutno šesti u generalnom plasmanu, sa deficitom od 136 poena i ambicija mu je da završi među najbolja tri u sezoni.

Još jedan gost u Meteu biće nekadašnji BTCC i WTCC pilot, Vinsent Radermeker, koji će sa Stijenom Longinom voziti “VW golf GTI TCR” za Milo rejsing.

U TCR BeNeLuks premijerno će se pojaviti i novi proizvođač. Pežo je pripremio “308 rejsing kup” automobil, kojim će upravljati Francuz Orelijen Komt i Belgijanac Frederik Buvi.

Kao prateći događaj vikenda, Belgijski VW klub organizovaće paradu “folksvagen golfova GTI”, u čast 40-godišnjice ovog modela.