Mihelis: Zadovoljan sam učinkom mojih momaka

Slovački automobilista Mato Homola osvojio je treću pol-poziciju ove sezone.

On je na stazi Buriram zabeležio vreme 1,43:093 i tako nadmašio Džejmsa Neša i Norberta Mihelisa.

“Zahvalnost dugujem mom timu. Imali smo problem tokom prvog dela kvalifikacija, koji su oni rešili u pauzi između dve sesije, pa sam mogao da nastavim. U Q2 je bila istaknuta crvena zastava i nastao je haos, a ja sam uspeo da napravim samo jedan dobar krug, ali je on bio dovoljan i veoma sam zadovoljan time. Ova staza mi se dopada, a auto se na njoj ponaša onako kako želim. Sve je u najboljem redu i to me raduje. Znam da se najveći deo poena osvaja u trkama, a ne u kvalifikacijama, tako da nisam baš srećan do neba jer znam da je ovo bio samo jedan deo mog posla i da drugi deo dolazi sutra”, rekao je vozač “opel astre”.

Možda najveće iznenađenje u kvalifikacijam priredio je Džejms Neš, jer se činilo da ni jedan vozač Kraft-Bambua nema tempo za sam vrh.

“Ova staza me izaziva na čudan način, ali je rezultat uvek pozitivan. To je staza koja odgovara mom stilu vožnje i uživam da vozim na njoj. Tek što sam postavio moj najbolji krug, naglo sam zakočio na trećoj krivini, tamo gde sam imao udes prošle godine, i menjač je jednostavno puko. Na svu sreću, već sam izvezao krug, mada je zaostatak za osvajačem pol-pozicije bio samo četiri hiljaditinke, pa mogu da kažem da sam razočaran. Gledajući na sutrašnji dan, ja uvek dobro startujem, pa ću raditi što inače radim i mislim da ću moći da se borim za pobedu”, ispričao je Britanac za volanom “seata”.

Vlasnik ekipe M1RA i Hondin fabrički WTCC vozač Norbert Mihelis uskočio je u kokpit treće “honde sivik” u poslednjem trenutku, ali je lako stigao do treće startne pozicije.

“Moje treće mesto je dobro, ali je mnogo važnije što su sva tri naša automobila ušla u top 10. To su važni timski poeni, a Atila je uspeo da se plasira u prvih pet, pa sam veoma zadovoljan učinkom mojih momaka. Mislim da smo timski sjajno odradili kvalifikacije, jer smo pomagali jedan drugome sa zavetrinom. Start sa pol-pozicije nosi manje rizika, ali na trećem mestu može neko da vas udari otpozadi i možete da pretrpite veliku štetu. Više bih voleo da Atila startuje bliže čelu kolone, ali i ovako mislim da će biti u prilici da osvoji dva podijuma”, ispričao je Mihelis.

Oreiljen Panis zabeležio je desto vreme u kvalifikacijama, što mu je donelo pol-poziciju za trku 2. Ipak, on će startovati sa pretposlednjeg mesta u trci 1, jer nosi kaznu sa Ošerslebena.

“Naš cilj je bio 10. mesto i to smo ispunili. Tim je uradio sjajan posao, auto je bio dobar i ja sam veoma srećan. Moj cilj je da dobro startujem,a u trci 1 ću to malo i provežbati. Veoma je važno da ne napravim ni jednu grešku u trci 1, a zatim da se fokusiram na trku 2. Nivo ovog takmičenaj je veoma visok, pa sam veoma srećanšto sam tu i mislim da ćemo se sutra sjajno boriti”, ispričao je mladi Francuz.