Mikica Vesnić gost akcije „Šta treniraš?“

Opština Čajetina, uz podršku Ministarstva za omladinu i sport i Sportskog saveza Srbije, organizovala je manifestaciju „Šta treniraš?“. Na uspešnoj i posećenoj prezentaciji sportskih klubova zlatiborskog kraja, održanoj na Kraljevom trgu u centru Zlatibora, učestvovao je i ASK Sport auto Vesnić, predvođen aktuelnim šampionom Centralne Evrope, automobilistom Milovanom Mikicom Vesnićem.

Sportsko-edukativna akcija „Šta treniraš?“ ima za cilj da mlade sa područja opštine Čajetina, ali i cele Srbije, zainteresuje za sportske discipline i podstakne ih da se okrenu zdravom životu i sportskom duhu. Kao centralni eksponat, između mnogobrojnih štandova kolega sportista, ASK Sport auto Vesnić izložio je svoj takmičarski BMW 320si S2000 i deo sportske opreme profesionalnog automobiliste. Bez sumnje, trkački automobil je predstavljao glavnu atrakciju manifestacije a sam Vesnić i članovi tima imali su „težak“ zadatak da odgovore na mnogobrojna pitanja posetilaca.
2014-08-18 12-49-33 - IMG_6221
„Ovo mi je druga godina kako sam zvanični promoter Zlatibora. Iskreno, nije teško promovisati nešto izuzetno dobro a planina Zlatibor, uz sve svoje lepote i sadržaje koje nudi, to svakako jeste. Bavili se sportom rekreativno ili profesionalno, ili pak došli samo na odmor, Zlatibor je pravo mesto za vas. Još veće mi je zadovoljstvo kada svoje takmičarsko iskustvo kao i ljubav prema automobilizmu mogu da podelim sa nekim, pre svega mladima, a gužva oko mog automobila dovoljno govori o njihovom interesovanju za ovaj sport. Naravno da podržavam napore opštine Čajetina da klince ovoga kraja okrene sportu i drago mi je što su taj napor i trud prepoznali i Sportski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta. Zlatibor tokom dugog niza godina pruža odlične uslove za pripreme profesionalnih sportista i mnogi od njih, uključujući i mene, upravo na njemu prikupljaju snagu i energiju neophodnu za ostvarivanje vrhunskih rezultata na svetskoj sceni,“ poručio je Vesnić.