Miler: Isuviše je lako prozivati Jokohamu, timove treba naterati da poštuju njene preporuke

Photo Antonin Vincent / DPPI

Četvorostruki turing prvak sveta Ivan Miler smatra da bi i timovi trebalo da ponesu svoj deo krivice za seriju eksplozija pneumatika koje su utisnule svoj žig u zbivanja na nemačkoj WTCC rundi i koje će, moguće je, uticati i na ishod šampionata.

Gume su na Nirburgringu pucale i na probnim sesijama, a na trkama su najdeblji kraj izvukli Nestor Đirolami i Tijago Monteiro.

Rob Haf i Monteiro su na licu mesta oštro iskritikovali Jokohamu, liferanta WTCC guma, optuživši japansku kompaniju da posle tri godine ponovljenih problema na Nirburgringu ništa nije naučila.

Portugalac je upozorio da Jokohama dovodi živote vozača u opasnost, dok je Englez situaciju ocenio neprihvatljivom, a obojica su bili složni u oceni da takva serija gumi defekata nije dostojna jednog svetskog prvenstva.

S druge strane, Miler je prošle godine, dok je još bio aktivan takmičar, bio kolateralna šteta gumi defekta na Tijagovoj “hondi” 2016. On tvrdi da upiranje prstom u proizvođača pneumatika predstavlja isuviše pojednostavljen pristup problemu.

“Kad se dogodi takav incident, prvo što uradite jeste da okrivite gume”, rekao je Alzašanin portalu Motorsport.com. “Ali, ja mislim da je to isuviše jednostavan put, posebno zato što se nekim timovima tokom celog vikenda nije desio nijedan gumi defekt.”

Photo Clement Marin / DPPI

“Svi znaju da je Nordšlajfe vrlo težak i prohtevan za pneumatike. Ako niste savršeni sa podešavanjima, pre svega sa pritiskom u gumama, defekti se dešavaju. Čak i kad bi Jokohama sutra donela jaču gumu, vozači i timovi bi se ionako poigravali njenim limitima kako bi izvukli još performansi.”

“Usput, nas Jokohama već snabdeva jačim gumama nego što su bile ranije. Teško je pronaći pravi kompromis između bezbednosti i performansi i uvek se nalazimo na granici.”

Danas razvojni vozač i konsultant fabričkog WTCC tima Volvoa, Miler veruje kako bi se rešenje bilo da se ekipe primoraju da poštuju Jokohamine preporuke u vezi sa pritiskom guma i nagibom točkova.

“Jokohama trenutno timovima samo predlaže parametre podešavanja guma”, objašnjava on. “Timovi bi na komplikovanijim stazama poput Nordšlajfea morali da slede precizna uputstva kad su u pitanju pritisak ili nagib.”

“Ja o tome mogu sasvim legitimno da govorim, jer sam i ja spadao u one koji su ranije kritikovali gume kada su pravile problem. Ali, i mi smo se poigravali njihovim limitima.”

“Uvek tražimo granice, jer se računa svaka desetinka. Da li se mogu napraviti gume koje će biti otpornije? Nisam siguran. Ali, ako bi i bile napravljene, timovi bi ih još intenzivnije dovodili do limita kako bi iz njih izvukli maksimum potencijala. To bi samo zamenilo teze.”