Miljković, uz mnogo problema, završio vikend na Honkenhajmu, odlazak u Mizano pod znakom pitanja

Photo credit DPPI Alpine racing

Srpski automobilista Nikola Miljković vozio je treći trkački vikend Klio kupa Evropa na Hokenhajmringu u Nemačkoj.

On i njegov mlađi kolega Nikola Tošić branili su boje Srbije sa ekipom Tempo rejsing.

Od početka vikenda Miljković je imao mnogo problema sa svojim automobilom, što se videlo već na prvim treninzima. U kvalifikacijama za prvu trku postavio je 13. vreme, a posle osam minuta sprinta imao je kontakt sa Špancem Alehandrom Šimpfom, pa su obojica morala da odustanu.

“Šimpf je pokušao da me izgura sa staze i tom prilikom se okrenuo, a ja nisam mogao da ga izbegnem i naleteo sam na njega. Šteta na automobilu je bila poprilična, ali smo uspeli da je saniramo tokom noći”, objasnio je Miljković.

Auto je bio osposobljen za drugu trku, i naš as se držao do polovine distance, ali je njegov “klio” ponovo počeo da gubi snagu.

“Na drugim kvalifikacijama ponovo se ispostavilo da automobil nema dovoljno brzine i to se drastično pogoršalo u drugoj trci. Još uvek ne znamo u čemu je problem, ispitaćemo detaljno da li je možda došlo do nekog oštećenja na motoru ili menjaču. Kako god bilo, jasno je da automobil ne radi kako treba”, dodao je mladi trkač, koji je, ako ništa drugo, u drugom sprintu dao prvo zavetrinu, a zatim i podršku Tošiću, koji je trku završio 14, odnosno četvrti u konkurenciji juniora.

Ekipa Tempo rejsing vratila se u Beograd, gde će pokušati da pripremi auto za narednu rundu koja je već sledećeg vikenda.

“Pod velikim znakom pitanja je nastup u Mizanu, jer u ovakvoj situaciji, sa nepripremljenim automobilom, evidentno da ne možemo da budemo konkurentni. U ovoj situaciji bolje je da ekipa ostane u Beogradu da sređuje automobil, a ja ću svakako putovati u Mizano kako bih dao podršku kolegi Tošiću”, zaključuje Miljković.

Tim se zahvalio inženjeru Miroslavu Rastoviću, koji je bio na Hokenhajmu i prijateljski pomogao oko setapa na oba njihova automobila.