Miloradović ove godine vozi Klio kup Bohemija: Auto je kao nov, sezoni ću pristupiti mnogo profesionalnije

Srpski automobilista Petar Miloradović vraća se ove sezone u Klio kup, gde je debitovao prošle godine.

Njegov najbolji rezultat u 2023. bio je treće mesto na Slovakija ringu, posle čega je imao udes, pa je automobil morao da bude repariran.

“Auto je bio prilično oštećen, pa novoj sezoni moram da pristupim mnogo profesionalnije. Osvajanje podijuma u Slovačkoj mi je podiglo samopouzdanje i podstaklo da ove godine budem još bolji. Na autu je nova šasija, sad je kao nov. Od sezone 2024. očekujem da je izvezem što bolje i steknem još iskustva, jer sam prošle godine vozio tek nekoliko trka”, kaže Miloradović.

“Što je najvažnije, stekao sam mnogo novih prijateljstava i kontakata. Dobro je iskustvo voziti sa različitim profesionalnim vozačima. Odabrao sam “reno klio” jer mi se auto dopada. Ima elemente pravog trkačkog automobila, proizvodi ga direktno fabrika i ima veoma jasna kup pravila. Sve je na vozaču, bez obzira koliko novca se uloži u auto”.

Miloradović dodaje da je izbor pao na ESET kup jer su sve trke održavale u radijusu od 1.000 kilometara u odnosu na Topolu, gde naš trkač živi.

“Došao sam u ESET kupa kako bi se privikao na novi auto, naučim staze na kojima nisam vozio, a i ekonomski je ta serija meni bila najprihvatljivija. U budućnosti bih voleo da stignem do Klio kupa Evropa, ali to je za sada daleko. Fokus mi je na tome da odvezem sve trke u kalendaru Klio kup Bohemija u 2024. i plasiram se što je bolje moguće”.

Klio kup Bohemija započinje sezonu na Balaton parku 27. i 28. aprila, zatim se u maju vozi na Red bul ringu, u junu na Hungaroringu. U avgustu će biti organizovana dva trkačka vikenda, na Mostu i Slovakija ringu, a finale je zakazano za prvi vikend oktobra u Brnu.