Milovanović drugi na otvaranju CEZ sezone: Posle kontakta sa Kišmartijem nisam mogao da nastavim borbu za pobedu

Srpski automobilista Nemanja Milovanović odvezao je prvu trku Centralnoevropske zone trka na kružnim stazama.

On je na Hungaroringu u “kupri” #365 osvojio drugo startno mesto, a na toj poziciji je i završio prvi sprint.

“Imao sam prvo vreme na kvalifikacijama, pred kraj sam se povukao sa staze i onda je Gabor Kišmarti-Lehner popravio svoj krug i osvojio pol-poziciju”, kaže Milovanović za naš portal.

“Bilo je stvarno vrhunsko trkanje između Kišmartija i mene. Startovao sam odlično, prošao jedan “porše” i odmah zatim i njega. Video sam da imam odličan tempo i mislio sam da mogu do pobede. Kad smo ušli u preticanje drugih klasa, svi su, naravno, sklanjali, ali me je Kišmarti sustigao, a meni je pao ritam. Počeo sam da grešim i da oštećujem gume, pa je brzo usledio napad”, sumira utiske Nemanja.

“Jurio me neka dva kruga, da bi posle prve krivine on imao bolji izlaz i uz kontakt me je obišao. Malo sam izleteo sa staze, malo me uhvatila i nervoza i gume su mi bile potrošene, jer sam startovao na starim pneumaticima, pa sam izgubio priključak. Posle trke sam pričao sa Kišmartijem, on i ja smo stari rivali ali i prijatelji, pravdao mi se, uz izvinjenje, da je izgubio kontrolu nad autom i da me je zato udario”.

“Bez obzira na krajnji rezultat, veoma sam zadovoljan kako je sve prošlo. Ekipa mi je radila kao sat, nikad bolje nismo spremili automobil. Pomogao nam je i inženjer Miroslav Rastović, mnogo mu hvala na tome, kao i celoj mojoj ekipi i brendu 365.rs bez kog ne bih ni bio ovde”.

“Mislim da sam ušao u dobar ritam i sutra očekujem dobro trkanje kao i danas. Štetu na autu ćemo, nadm se, brzo sanirati i biti spremni za nove izazove”, završio je naš automobilista.