Milovanović na Ušću vozio “pežo” Ahilej rejsinga: Ideja je bila da pokažem potencijal auta i da se družim sa svojom publikom

Srpski automobilista Nemanja Milovanović nije bio u prilici da vozi svoj “hjundai i30 N” na beogradskom Ušću, jer je pre dve nedelje imao kvar motora u Slovačkoj.

Ipak, na poziv prijatelja iz ekipe Ahilej rejsing, on je seo za volan “pežoa 206 kit kar”, sa kojim se do sada takmičio Aleksa Rogulić.

Milovanović je Ušću nastupio u klasi 2.0 E1.

“Bio sam svojevrsno iznenađenje vikenda i nadam se da sam to opravdao. Zahvalan sam ekipi Ahilej i Jovanu Roguliću na poverenju i pozivu da nastupim za njih, kao i mom sponzoru brendu 365”, kaže naš as.

“Moja uloga ovog vikenda je u neku ruka bila da testiram auto, ali pre svega da se družim sa mojom publikom posle nekoliko godina. U subotu smo imali kvar na autu, pukao je disk, ali smo taj problem rešili. U nedelju sam bio najbrži, ali je nosač motora bio oštećen, pa sam stao da ne napravim veću štetu”.

Milovanović dodaje je imao i manji problem da se smesti u kokpit, jer je Aleksa Rogulić sitnije građe od njega, ali da mu to, na kraju, i nije pravilo probleme.

“Ideja je bila da pokažem potencijal auta, da unapredim kočenje, ležanje, i mislim da sam to uspeo. Auto je zaista odličan, kad se sve bude namestilo sigurno će moći da pravi dobre rezultate”.

“Mnogo mi je drago što sam vozio u svom gradu, pred mojom publikom koja je uvek neverovatna, hvala im za sve pohvale i aplauze. Posebno mi je milo što je cela moja porodica bila na okupu, jer su mi oni najveća motivacija i podrška. Zaista je preleo osećaj kad čovek doživi ovo što sam ja na Ušću”, završio je Milovanović.