Milovanović pobednik prve trke na Grobniku: Dokazao sam da nisam za otpisivanje!

Srpski automobilista Nemanja Milovanović pobedio je u prvoj trci Prvenstva Hrvatske na Grobniku koja se boduje i za CEZ i za TCC.

On je u trku ušao sa drugog mesta, odmah je preuzeo vođstvo i do kraja se borio sa Žarkom Knegom.
Gost iz TCR Istočna Evropa u “elantri” imao je bolji tempo od našeg asa, ali ga je Milovanović naterao na grešku, pa je Knego završio u šljunku.

Milovanović je odolevao Franu Dubreti koliko je mogao, ali je “kupra” bila očigledno brža na pravcima, pa je Crnogorac preuzeo vodeću poziciju u poslednjih pet minuta sprinta.

U poslednjoj krivini, dok ga je za krug preticao GT auto, Dubreta je pogrešio, pa je kroz cilj prvi prošao Milovanović.

“Mislim da sam pokazao zavidan nivo vožnje i da imam tempo za neko jače TCR takmičenje. Pobeda mi mnogo znači, posebno što je došla posle peha na prošlom nastupu na Grobniku. Takođe, pobedio sam u konkurenciji koja me je tada otpisala, pa sam dokazao da nisam za otpisivanje. Izdržao sam različite napade i rekao bih da je publika imala u čemu da uživa. Ekipa mi je odlično pripremila auto, bio sam konkurentan iako su i Knegov i Dubretin auto superiorniji i noviji od mog”, ispričao je Milovanović.

“Pobedu posvećujem mojoj porodici, jer su na odmoru bez mene. Zahvaljujem se brendu 365.rs bez kog sve ovo ne bi bilo moguće”.