Milovanović posle pobede na Grobniku postao prvi Srbin šampion Hrvatske!

Srpski automobilista Nemanja Milovanović novi je šampion Hrvatske!

Vest pomalo čudno zvuči, ali naš as je briljantnim nastupom u ovom takmičenju, sa šest pobeda u osam trka, uspeo da petu godinu zaredom bude šampion u seriji koju vozi.

“Posle titule u Srbiji i tri naslova u Centralnoevropskoj zoni, uspeo sam da osvojim i Prvenstvo Hrvateske i mnogo sam srećan. Iako prvobitno nije bio plan da uopšte vozim tu seriju, ispostavilo se da izbor uopšte nije bio loš, mislim da smo pružili nekoliko nezaboravnih trka ove godine”, kaže Milovanović za naš portal.

Što se pretposlednje trke sezone tiče, za Milovanovića je ona najverovatnije bila poslednja u 2022.

“Imao sam neverovatan ritam od samog starta i brzo napravio prednost. U finišu trke otkazao mi je amortizer i jedva sam prošao kroz cilj. Sreća pa je prednost koju sam napravio tokom distance bila dovoljna da me Dubreta ne ugorzi. Noćas bi trebalo da stigne novi deo, ali to nije izvesno, pa ne znam hoću li startovati u drugom sprintu. Iskreno, voleo bih da još jednom izađem na stazu sa sjajnim momcima sa kojima sam se takmičio cele godine, ali videćemo”, otkriva Nemanja.

“Posebno me prijatno iznenadilo kako su me kolege Hrvati, Crnogorci i Slovenci dočekali posle trke, iako sam Srbin koji je šampion Hrvatske, od svih sam dobio iskrene čestitke i reči hvale. Moji momci su, kao i uvek, zapalili baklje, sjajno smo proslavili svi zajedno. Hvala svima na ogromnoj podršci koju sam imao tokom cele sezone, a posebno mojoj porodici i brendu 365.rs bez kog ne bih bio ovde gde jesam”