Milovanović pred Grobnik: Voziću da osvojim sigurne bodove, kako bih zadržao vođstvo

Foto: Selver Skorup

Srpski automobilista Nemanja Milovanović odlazi ovog vikenda na Grobnik kao vodeći u generalnom plasmanu u CEZ diviziji D4 (klasa TC-3.5).

Posle nastupa u Banjaluci, gde je dva puta trijumfovao, on je iskoristio pauzu da poboljša performanse svog “seata”, pre svega na planu aerodinamike.

“Auto je potpuno rasklopljen i ugradili smo neke nove delove. To su prvi koraci u evoluciji, plan je da do kraja sezone potpuno unapredimo “rejser” u “kupru”, ali do Grobnika nije bilo dovoljno vremena, jer je to veliki posao”, otkriva Nemanja za naš portal.

Naš trkač nema prevelika očekivanja od nastupa u Hrvatskoj, a poslu koju mu predstoji pristupa hladne glave.

“Ne znam tačno koliko konkurenata dolazi na ovak vikend. Ja ću voziti da osvojim sigurne bodove, bez mnogo rizika. Cilj mi je da uđem u prvih pet i da pokušam da zadržim vođstvo”.

Milovanović ima iskustva na autodromu u Istri, ali tamo nije pravio značajnije rezultate.

“Na Grobniku sam dosad vozio “hondu”. Na jednom nastupu sam imao tehnički problem, stradale su mi klipnjače, a drugi put me je Rudi Pešović udario i nisam završio trku”, priznaje on.

Nemanju najviše brinu temperatura vazduha i staze, jer je “seat” imao problem sa pregrevanjem na Zalužanima.

“Deslo mi se da je temperatura motora u prvoj trci u Banjaluci skočila na 103 stepena. U drugoj je bila podnošljivih 95, ali ne znam kako će biti na Grobniku, gde je obično veoma toplo. U svakom slučaju, tamo idem kao autsajder, ali ta taktika me je do sada odlično poslužila u ovoj sezoni”, završio je Milovanović.