Misija ispunjena, savladan i Hungaroring: Dženson Baton postavio i peti rekord kruga u Sivik tajp R čelendžu 2018.

U petom i poslednjem napadu na rekorde staza širom Evrope, “honda sivik tajp R” je na Hungaroringu postigla novi najbrži krug u kategoriji produkcijskih modela s pogonom napred, u vremenu 2:10.19.

Za volanom performantnog hečbeka nalazio se Dženson Baton, bivši F1 šampion, danas pilot “honde NSX” u Super GT šampionatu. Staza u Mođorodu Englezu je posebno značajna: tu je 2006. godine postigao prvu gran pri pobedu u karijeri, i to za volanom “honde”.

Hungaroring je vijugava i uzana pista od 4,38 kilometara. Njime dominiraju srednjebrze i spore krivine, ima i kompleksnu šikanu i zavoj od 180 stepeni, pa se smatra jednim od tehnički najprohtevnijih autodroma u Evropi.

Upravo ta svojstva istakla su u prvi plan sistem adaptivnih prigušivača “sivika tajp R”, koji se postarao za stabilnost automobila i njegovo agilnije ponašanje, a samim tim i bolje performanse na stazi. Uz napredno vešanje, novom rekordu kruga doprineli su i jedinstveno podešavanje upravljača i poboljšana aerodinamika.

Komentarišući svoj ponovni susret s mađarskom stazom, Baton je kazao: “Došli smo na Hungaroring, gde sam 2006. osvojio svoju prvu F1 trku s Hondom, da bismo u novom “siviku tajp R” postavili novi rekord kruga za produkcijski automobil s prednjim pogonom i veoma sam srećan što smo to i postigli.”

Englez je zatim ocenio novi “tajp R”: “Kada sam napustio pitlejn, prvo sam zapazio koliko je auto neutralan. Ja dolazim iz trkačkog sveta koji nije usredsređen na prednju vuču i zato mi je sve ovo bilo drugačije, ali je “tajp R” tako dobro izbalansiran da sam u njemu odmah uživao i osećao sam se potpuno prirodno.”

“Najviše me je iznenadilo koliko kasno s tim automobilom može da se koči. Manuelni menjač takođe odlično funkcioniše. Većina automobila danas ne dolazi s manuelnim menjačem, pa je lepo kada imate takav osećaj – uvek ste mnogo povezaniji s automobilom.”

“Ovaj novi “tajp R” je mega spravica, taj model je to oduvek i bio. Definitivno nije izgubio ništa od svog šarma”, završio je Dženson Baton.

Dosadašnji rekord kruga na Hungaroringu držala je “honda sivik tajp R” prethodne generacije, a postignut je na Sivik tajp R čelendžu 2016.

Novi rekord je peti po redu koji je “honda” postavila u ekvivalentnom čelendžu 2018. u klasi produkcijskih automobila s pogonom napred, čime je ovogodišnji zadatak ispunjen.

Zamisao o izazovu 2018. rođena je onog trenutka kada je model u razvojnoj fazi, u aprilu 2017, postao najbrži auto u klasi na Nirburgringu Nordšlajfe, u vremenu 7:43.8.

Usledili su rekordni krugovi na daljih pet staza. WTCR as Esteban Gerijeri na Manji Kuru je zabeležio vreme od 2:1.51. Super GT vozač Bertran Baget je u istom automobilu na Spa Frankoršampu zaustavio štopericu na 2:53.72. BTCC legenda Met Nil ovladao je Silverstonom u vremenu 2:31,32, a Tijago Monteiro je pokorio Eštoril rezultatom 2:01.84.