Mladenović: Dogodine bih vozio Klio kup Evropa, ako budem imao sreće da nađem sponzore

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović ovenčao se prvom internacionalnom titulom u Tvingo Evrokupu.

On je u sezonu 2023. ušao pobedom u Monci i odmah se činilo da ima formu koja ga može dovesti do naslova. Ipak, sezona je bila duga i naporna, a rasplet se dogodio tek u poslednjoj trci na Mizanu.

“Prošlu sezonu sam završio pobedom u Monci i ovu sam počeo pobedom u Monci. To je bio lep osećaj”, počinje rezime mladi trkač.

“Ove godine sam dobio drugi auto, mnogo pouzdaniji, i odmah posle prve trke sam pomislio da na svakoj mogu da budem na podijumu i da ovo može da bude moja godina. Glavni konkurenti su mi bili Grm i Fabijan, i sa njima sam se borio do samog kraja. Oni su vozili za drugu ekipu, BA motorsport, i cele sezone sam sumnjao u regularnost njihovih automobila. Kad se trkač žali na auto, obično mu niko ne veruje, tako je bilo i u ovom slučaju, ali su počeli da obraćaju pažnju na njih dvojicu. Golim okom se videlo da su me uvek stizali na pravcu, a da sam ih ja pobeđivao u krivinama. Za celu sezonu su me jednom ili dva puta prošli u krivini. Između ostalog, njih dvojica su jedan drugom pomagali, a ja sam vozio bez ičije pomoći, takoreći sam protiv svih. Dok je Cerar vozio, do polovine godine, on je umeo da mi pomaže, ali kad je on prestao da vozi ostao sam stvarno sasvim sam”.

Pritužbe na regularnost dvojice Slovenaca ipak su urodile plodom, pa su njihovi automobili posle trke u Muđelu bili pod istragom.

“Na kraju tog vikenda trebalo je da se iskontroliše deset automobila. Tražili su kompjutere, instalaciju i motore, ali su oni nekako jedva dali samo kompjutere. Provera je rađena na tri različita mesta, pod kontrolom tehničkog komesara, i na sva tri je utvrđeno da se mape ne poklapaju sa fabričkom. Samo dva autombila Lema rejsinga su bila regularna, od kojih jedan moj”.

Usled toga, rezultati trke u Muđelu nisu ozvaničeni sve do poslednjeg vikenda u sezoni, a to je Mladenoviću bilo veoma bitno, jer je od njih zavisilo koliko će morati da se pomoči da bi osvojio titulu.

“Dva meseca niko nije ništa objavljivao. Na poslednji vikend sam otišao kao trećeplasirani u šampionatu. Ja sam znao da su oni varali, to niko ne mora da mi potvrdi, ali nisam znao da li će za to biti kažnjeni. Kako nije dokazano da se to dešavalo tokom cele godine, kažnjeni su samo oduzimanjem svih bodova osvojenih u Muđelu. A mi smo to saznali tek u petak uveče, kad je vikend na Mizanu uveliko trajao. Tako sam u prvu trku ušao kao vodeći u generalnom plasmanu, sa 17 poena prednosti”, otkriva Mali Đenka.

“Kad smo krenuli za Italiju, pre tih kazni, ja sam računao da moram da pobedim u obe trke da bih bio šampion. BAM motorsport je doveo još jednog trkača, Blaževskog, da bi olakšao posao svojim momcima, i znao sam da mi posao neće biti nimalo lak. Kad je u taj petak konačno objavljena tabela, i kad sam video svoju bodovnu prednost, to mi je još više nabilo tenziju”.

“Odgovaralo mi je što sam u prvi sprint ušao kao drugi, jer je prva krivina bila desna i odmah sam preuzeo vođstvo. Blaževski je bio sve vreme iza mene, sve vreme sam gledao u retrovizor, bežao od njega, mislim da ni u jednu krivinu nisam ušao idealnom putanjom. Ipak sam uspeo da se održim na prvoj poziciji i tako završim trku, ali je ostalo da titulu rešimo u poslednjoj trci”.

Mladenović je između dve trke izveo računicu i rešio da vozi pametno, što mu je, kako kaže, bilo najteže.

“U poslednju trku sezone je trebalo da uđem sa pol-pozicije, a Jure Marinšek iz Lema rejsinga me je savetovao da odmah treba da ih pustim, da me ne bi izbacili, jer mi je i osma pozicija dovoljna za naslov. Trka je bila katasrofalna, ja nisam neko ko kalkuliše, ali se sve završilo kako treba i osvojio sam titulu”, dodaje on.

Malog Đenku su drugari u Železniku dočekali ovacijama i bakljadom, a on ni tada nije bio svestan svog uspeha.

“Ostao je gorak utisak zbog svega što se dešavalo tokom sezone. Ja uvek mom tati kažem kako jeste, i koliko god mi on ponekad ne veruje, na kraju ispadne da sam bio u pravu, kao ovog puta – auto je bio dobar, ja sam bio dobar, ali je nešto drugo pravilo problem cele godine. Ja sam trkama mnogo posvećen, trudim se da se maksimalno fokusiram, da svaki milimetar staze prođem najbolje moguće, i znao sam da je nemoguće da budu brži od mene”.

Na kraju, Mihajlo je još jednom zahvalio Lema rejsingu, bez čije pomoći ne bi ni ušao u sezonu u kojoj je postao šampion.

“Bio sam siguran da ove godine neću ništa voziti, dok Mirko Marinšek nije rekao da će mi pomoći. Zahvalan sam jer nije morao da mi pomogne, nisam čak ni Slovenac, nije imao ni jedan logičan razlog za to. On je već na mom prvom testu na Grobniku video da sam talentovan. Tada nisam ni auto vozio, imao sam 16 godina, nisam se nikad trkao, samo sam vozio na simulatoru. I tada je još Mirko rekao da treba da probam da se takmičim”.

Mladenović ipak smatra da titula koju je osvojio neće značiti u dobijanju sponzorstva za narednu godinu, a sebe u 2024. vidi – na fakultetu.

“Ja ne želim da odustanem od automobilizma, ali su prilike takve da će se to na kraju dogoditi. Ne bih se vraćao u Tvingo Evrokup, mislim da tu nema više šta da tražim, posebno sada kad sam uzeo titulu. Logičan nastavak karijere bio bi Klio kup, i to evropski. Tamo je konkurencija izuzetna, a ja tako najviše volim da se takmičim. Ako ne bude bilo izbora, prihvatio bih i da vozim ESET Klio kup, ali to me ne bi ispunilo na pravi način”.

“Na kraju bih se ponovo zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ovako velikog rezultata, posebno Mirku, Jaki, Juretu kao i celoj ekipi Lema rejsing, naravno, mom ocu i kumu Miksi. Ovom prilikom bih pozvao dobre ljude koji bi mi pomogli da nastavim svoju karijeru i put ka sledećoj šampionskoj tituli”, završio je Mihajlo Mladenović.