Mladenović ove sezone vozi FIA CEZ ESET endurans u “mercedesu AMG GT4” Lema rejsinga

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović okušaće se ove sezone u GT trkama!

Posle osvajanja titule u Tvingo Evrokupu 2023. Mladenović je smatrao da je Klio kup prirodan napredak za njegov trkački put, ali je nedavno stigla ponuda koja se ne odbija.

“Pozvao me je Mirko Marinšek iz Lema rejsinga da testiram “mercedes AMG GT4″ na stazi Tacio Nuvolari pokraj Milana. Rado sam prihvatio poziv, jer ranije nisam vozio na toj stazi, a ni GT auto. Pistu sam provežbao na simulatoru, a kad sam seo u auto osetio sam upravo kao da sedim u istom tom simulatoru – sličan osećaj težine automobila i položaj sedišta”, kaže Mali Đenka.

On je prošao tri sesije po 25 minuta, prvo obazrivo, a zatim je počeo da unapređuje vremena krugova.
“Staza je bila mokra, ali je kiša povremeno prestajala, pa sam vozio i na polusuvoj podlozi. Znalci kažu da su takvi uslovi najbolji za privikavanje na novu trkačku spravu. Osećaj je fantastičan, iako mi je auto pomalo kabast i možda malo prevelik zalogaj za mene posle “tvinga”, ali sam spreman za novi izazov”.

Mladenović će voziti FIA CEZ ESET, a ponuda od Lema rejsinga je da se takmiči u enduransu sa mladim i talentovanim Slovencem Markom Kastelicem, koji u GT stiže pravo iz kartinga.

“Mark je nešto mlađi od mene, ali kažu da je veoma nadaren i perspektivan. Radujem se što ćemo biti juniorski tandem u svetu GT trka, gde ćemo, nadam se, zajedno da napredujemo”, dodaje naš as.

Sezona počinje poslednjeg vikenda aprila na Balaton parku, na kojoj niko od vozača nema iskustva jer je autodrom otvoren tek prošle godine.

“Izazov je ogroman. Nepoznata staza, nov auto, moram da budem posebno pažljiv jer i najmanja greška može da me košta. Na treninge izlazim već u sredu, a vozićemo i u četvrtak. Kvalifikacije su u petak, dok je trka u subotu. Nadam se da ću imati dovoljno vremena na stazi da se upoznam sa pistom i autom”.

Posle Mađarske, za seriju je planirao još šest trkačkih vikenda. U maju se ide na Red bul ring, zatim u junu na Hungaroring i Lauzicring, u avgustu će biti voženi Most i Slovakija ring, a finale je u septembru u Brnu.

“Moram da se zahvalim ekipi Lema rejsing, jer su svim srcem stali uz mene od početka moje internacionalne trkačke karijere. Da nije bilo njih, morao bih da preskočim trkačku sezonu. Velikog sponzora nemam, osim što su Polovniautomobili.com i Shuttle servis pomogli da sakupimo sredstva za putovanja. Naravno, tu je i moj otac, koji će, kao i svake sezone, biti uz mene, a zahvalio bih se i mom kumu Mihajlu Milenkoviću, porodici i prijateljima. Nadam se da ćemo na kraju ove sezone svi zajedno ponovo imati šta da proslavimo”, završio je Mladenović.