Mladenović podijumom započeo svoju prvu GT sezonu na Balaton parku!

Foto Dimitrije Mladenović

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović završio je prvi trkački vikend ESET FIA CEZ šampionata na Balaton parku.

On je vozio jednosatnu GT endurans trku, a kokpit “mercedesa AMG GT4” je delio sa mladim i talentovanim Slovencem Markom Kastelicem.

“Za veoma kratko vreme, odlično sam se snašao u autu i brzo počeo da pravim odlična vremena. Iako nisam imao mnogo treninga, to se nije odrazilo na moj tempo u kvalifikacijama, a ni u trci”, kaže Mladenović po povratku iz Mađarske.

Prvi deo kvalifikacija vozio je Kastelic, a drugu naš as.

“Najbolje vreme sam imao ja, što nas je dovelo do treće startne pozicije za trku. Mark je vozio prvih pola sata, pao na četvrto mesto, a onda sam ja morao da pokažem šta znam i za šta sam sposoban. Odmah sam ušao u borbu za podijum, vratio treće mesto i dao se u poteru za drugoplasiranim, koji je u tom trenutku imao prednost od 10 sekundi”.

Mladenović je do poslednjeg kruga uspeo da smanji zaostatak na manje od sekunde, ali je ponestalo vremena da konkurenta i prestigne.

“Veoma sam zadovoljan trkačkim vikendom u Mađarskoj. Balaton park je nova staza, zanimljive konfiguracije, očigledno mi je dobro legla kad sam uspeo da ostavirm tako dobar rezultat. Ovo je veoma veliki stepenik u mojoj trkačkoj karijeri, jer sam sa automobila od 80 konja prešao na 500 KS. Mislim da sam se brzo privikao na tu razliku i jedva čekam sledeći trkački vikend na mojoj omiljenoj stazi Red bul ring”, dodao je “Mali Đenka”.

“Zahvalan sam Lema rejsingu, prvo na prilici da vozim za njih, a zatim i na sjajno odrađenom poslu tokom celog vikenda na Balaton parku. Hvala i mom ocu, kumu, porodici i prijateljima na podršci, kao i mojim sponzorima Poloviautomobili.com i Shuttle Servis”.