Mladenović posle peha na Grobniku slavio na Mostu i ponovo poveo u Tvingo Evrokupu

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović nastavio je pobednički niz u Tvingo Evrokupu trijumfom i trećim mestom na autodromu Most u Češkoj.

On je na prethodnom nastupu u seriji vozio na Grobniku, gde je imao komplikovan i težak vikend.

Naime, naš as je posle kvalifikacija, na kojim je bio drugi, na merenju bio četiri kilograma lakši od propisane težine, dobio je kaznu i bio prinuđen da startuje sa poslednjeg mesta.

“To mi i nije predstavljalo neki problem, s obzirom da sam već u petom krugu trku izbio na čelo kolone. Vodio sam skoro celu trku, kad je u pretposlednjem krugu došlo do kontakta gde me je drugi vozač udario u zadnji desni točak i izbacio sa staze, pa trku nisam završio”, kaže Mladenović, koji je u drugom sprintu na hrvatskom autodromu bio u sličnoj situaciji, ali je uspeo da završi sprint kao četvrti.

Pred odlazak u Češku, on je izgubio vodeću poziciju u generalnom plasmanu, a na Most je otišao bez ranijeg poznavanja piste.

“Posle kiše, uvek dođe sunce! Prvi put sam bio na ovom autodromu, imali smo samo jedan trening u petak, na kojem sam se upoznao sa stazom i veoma brzo počeo da pravim brze krugove. Oduševljen sam konstrukcijom i izgledom staze u potpunosti, baš mi se dopala za vožnju”.

“Na kvalifikacijama sam zauzeo četvrtu startnu poziciju za prvu trku. Vozili smo je po kiši, a to su moji omiljeni uslovi. Ubrzo sam prešao u vođstvo i napravio razliku od čak sedam sekundi u odnosu na pratioce. Sve to je pokvarilo sigurnosno vozilo, pa smo se ponovo zgusnuli. Na restartu sam se odlično snašao, ostao je još jedan krug, uspeo sam da odbranim prvu poziciju i završim sprint kao pobednik”, priča dalje Mali Đenka.

On je i drugu trku završio na podijumu, osvojivši treće mesto, što ga je vratilo na vodeću poziciju u generalnom plasmanu.

“Zahvalio bih se svom ocu, kumu Miksi, porodici i prijateljima kao i Lema rejsingu na podršci i tokom ovog vikenda”, dodao je on.

Našeg trkača sledeći trkački vikend Tvingo Evrokupa očekuje na stazi Muđelo 9. i 10. septembra.