Monako demantovao da će ugostiti TCR seriju 2017.

Automobilistički klub Monaka (ACM), demantovao je da je imao ikakav kontakt sa organizatorom TCR internacionalne serije!

TCR je prošle nedelje predstavio kalendar za 2017. u kome se nalaze tri vikenda koja bi ova serija trebalo da vozi zajedno sa Formulom 1. Osim u Bahreinu i Abu Dabiju, takav trkački TCR vikend trebalo je da se održi i na ulicama Monaka.

Ispostavlja se da je Marčelo Loti dogovorio stvar sa F1 menadžmentom, odnosno da je na nivou promotera sve u redu, ali da u pregovore nisu bili uključeni i FIA i lokalni auto-klub, koji je u ovom slučaju nadeležna nacionalna sportska organizacija. Što se ACM tiče, stvar je jasna – TCR serija se neće voziti kao pratnja gran prija krajem maja 2017.

Auto-klub Monaka je 3. decembra izdao sledeće saopštenje: “TCR Internacionalna serija je 28. novembra objavila saopštenje za medije i objavila je svoj kalendar takmičenja za 2017. U tom dokumentu piše da će četvrta runda tog šampionata biti održana 28. maja 2017, tokom Velike nagrade Monaka.”

“Apsolutno opovrgavamo ove neistinite informacije. Nismo imali nikakav kontakt sa TCR internacionalnom serijom. S tog razloga je naš klub na zasedanju FIA Svetskog saveta auto-sporta u Beču 30. novembra, tokom glasanja o kalendarima, objasnio situaciju i rešeno je da se TCR Internacionalna serija ne registruje za učešće na Velikoj nagradi Monaka”.

Niko iz organizacije TCR serije nije reagovao na ovo saopštenje.

1 Comment

  1. Niti TCR može sam bez WTCC, niti WTCC može bez TCR. Ako se ne dogovore WTCC propada a TCR se nikada neće razviti bez TV PRENOSA, ja gledam trke na youtube, TCR ima 5000 pratilaca na youtube o trci u lajvu !!! Šira rodbina i neki ljubitelji samo !!! Generalno TCR je počeo dobro, ali kola sada poskupljuju ( AUDI je 139.000 bez delova !!! ), nema fabričkih timova i vozača ( ne postoji šampionat u svetu bez istih ), sve je ovo kilavo. Ja se još čudio da će da dozvole u Monaku da vozi 15 privatnika svoje automobile a da se prenosi samo RTS od državnih televizija !!! + 5000 na YOUTUBE. Kakav Demustije, kakav Filipi, kakav Kadžaja, kakav Afanasjev i slični, to je 3 liga vozača, nekada se išlo u Makau na zadnju trku i devetorica se borila za titulu. Da Matt Nil baci mikrofon i uđe u auto u zubima bi sklonio 90% njih. ( ne znam za vas godpodine Babiću 🙂

Comments are closed.