Monster enerdži Naskar sprint kup: Trueks Mlađi slavio na Kanzas spidveju

Photo by Chris Trotman/Getty Images

Vozač Furničur rou rejsinga, Martin Trueks Mlađi, upisao je pobedu u trećoj trci doigravanja najboljih 12 vozača, odnosno 32. treci sezone, održanoj na Kanzas spidveju u Kanzas Sitiju.

Ovo je njegova sedma pobeda u 2017. i druga u ovoj fazi plej-ofa. Trueks je trijumf posvetio preminulom članu posade svog tima, Džejmsu Votsonu, koji je preminuo u subotu od posledica srčanog udara.

 

 

U prvoj fazi trke Holivud kazino 400 pobedio je Kajl Buš ispred Kevina Harvika i Denija Hamlina. Upravo su Hamlin i Harvik bili na čelu kolone po završetku druge etape. U tom periodu Trueks nije bio ni među prvih deset.

Posle Kanzasa, napravljen je presek stanja. Iznad linije su se našli Trueks Mlađi, koji se još pre dve trke plasirao u top osam i Bred Keslovski, koji je to uradio na prošloj trci, kao i Kajl Buš, Džimi Džonson, Harvik, Hamlin, Rajan Blejni i Čejs Eliot, koji su imali najviše poena od vozača bez pobede u ovom delu šampionata.

S druge strane, ovo je kraj snova o tituli za Kajla Larsona, Meta Kenseta, Džejmija Makmarija i Kejsija Kejna.

 

Naredna trka se vozi u nedelju na Martinsvil spidveju u Ridžveju, Virdžinija s početkom u 20 časova po srednjoevropskom vremenu.