Monteiro u sklopu priprema za WTCR gostuje na otvaranju VLN endurans serije

Photo Francois Flamand / DPPI

Nova sezona VLN serije počinje 65. izdanjem četvoročasovne Vestfalen trke, koja se u subotu vozi na Nirburgringu Nordšlajfe.

Na otvaranju popularne nemačke serije dugoprugaških trka koje se održavaju na “Zelenom paklu” naći će se više od 170 automobila 24 različita brenda, a njih će voziti 400 takmičara iz 31 zemlje.

Pobrojana tehnika razvrstana je po različitim klasama, među kojima svoje mesto ima i TCR. Na preliminarnoj startnoj listi nalazi se sedam automobila ove specifikacije.

Na subotnjoj trci VLN endurans serije u TCR klasi ućestvovaće četiri brenda: Kupra, Honda, Hjundai i Folksvagen.

U sastavu takmičarskih postava ističe se ime Tijaga Monteira, koji će na VLN gostovanju deliti kokpit “honde sivik” sa kolegom iz TCR Nemačka Dominikom Fugelom i veteranom Markusom Estrajhom.

“Ne postoji bolji način za povratak u kokpit pre starta nove WTCR sezone”, kaže Monteiro. “Imao sam zaista dobru pripremu, ali testovi, ma koliko intenzivni bili, ne mogu zameniti trkački tempo. Odlučio sam da pronađem formu baš kroz intenzivnu trku na stazi kakva je Nordšlajfe”.

Osim Portugalca, još jedan budući WTCR vozač dolazi na “Zeleni pakao”. Benjamin Lojhter će startovati u tandemu sa Andreasom Gildenom, u “VW golfu” Maks Kruze rejsinga.

Hjundai motorsport pripremio je dva automobila, jedan “i30 N TCR” za šampiona TCR Nemačka Haralda Pročika i Petera Tertinga, kao i “veloster N” za Manuela Lauka i bivšeg FIA GT prvaka Marka Basenga. “Veloster” će u subotu na Nordšlajfeu imati trkački debi u Evropi.

Ceo nastup Hjundaija zapravo je priprema za 24 sata Nirburgringa.
Boje šampionskog Matilda rejsinga braniće Hajko Hamel, Matijas Vazel i Frederik Jerli, koji nastupaju u “kupri”.

TCR startnu listu upotpunjuju još dve “kupre” sa posadama Tile-Pišinger i Rotenberger-Brinkner.