Morbideli: Uskoro će naša “đulijeta” moći da cilja ulazak u bodove

Photo Francois Flamand / DPPI

Četvrti WTCR trkački vikend na Zandvortu doneo je Mulzan rejsingu i Romeo Ferarisu i dozu razočaranja i dozu ohrabrenja.

Njihove “đulijete” su pred 110.000 gledalaca ušle u grupu automobila koji su se borili za mesto u prvih 10.

Fabricio Đovanardi imao je kontakte u prvoj i drugoj trci, s tim što ga je ovaj potonji nokautirao i sprečio da startuje u trećoj, poslednjoj vožnji. Đani Morbideli borio se za 11. poziciju u trci 3, ali ga je bliski susret s “kuprom” Džona Filipija okrenuo i izbacio iz igre tri kruga pre kraja.

U zbiru: “đulijeta” i dalje nema nijedan WTCR bod, ali je u Holandiji prvi put makar zakucala na vrata WTCR poena i na “toboganu među dinama” nije išla loše, pogotovu u trkama. Na kvalifikacijama u ponedeljak, bržoj, šesnaestoplasiranoj “alfi” falile su 3,5 desetinke do ulaska u prvih 12.

Naš problem ostaju kvalifikacije, jer često startujemo pozadi, a nikad ne znate šta može da se desi kada se nađete u sredini kolone”, analizirao je Morbideli, trinaesti na cilju prve trke vikenda. “Ja sam odmah imao nekoliko kontakata koji su mi uništili podešavanja automobila, ali je trkački tempo svejedno bio dobar i verujem da smo s tog aspekta prilično konkurentni, pa ćemo uskoro moći da nišanimo ulazak u zonu poena.”

Alfa Romeo je jedini brend zastupljen u Svetskom kupu turing automobila koji nema podršku proizvođača. Već je pet automobilskih marki osvajalo WTCR trke – to su Hjundai, Audi, Honda, Folksvagen, a sada je među njima i Pežo. Kupra nije došla do vrha podijuma, ali je već izlazila na pobedničko postolje, Alfa je jedina koja iz dosadašnjih 12 trka nije iščupala ni poen.

Mikela Čeruti, šef operative Romeo Ferarisa ipak šalje optimistične poruke: Kratak period između Nordšlajfea i Zandvorta dokazao je da je Tim Mulzan savršeno osposobljen da odgovori izazovu kakav je WTCR. Kao Romeo Feraris, morali smo da ekipi isporučimo novu šasiju posle Morbidelijevog udesa u Nemačkoj, auto je sklopljen na vreme i Đani je mogao da se pojavi na pisti. Zandvort je staza stare škole, koja je odgovarala i Đaniju i Fabriciju.

“Kvalifikacioni rezultati potvrdili su da su naše “alfa romeo đulijete TCR”, koje je izradio Romeo Feraris sada u stanju da se bore za pozicije u sredini kolone, a u trkama je mesto u prvih 10 s lakoćom bilo u našem domašaju. Fabricio je bio uključen u dva incidenta, pri čemu ga je drugi sprečio da se takmiči u trci 3, s obzirom na kratko vreme na raspolaganju za opravke. Đanija je kontakt bacio u okretanje u trenutku kada je napadao i probijao se ka zoni poena, ali to nam je uteha u odnosu na situaciju u Marakešu pre šest nedelja, jer znači da smo otad mnogo napredovali. Međutim, time se ne zadovoljavamo i s rešenošću gledamo na sledeću rundu u junu, na stazi Vila Real u Portugalu.”

Na kraju vikenda, Tim Mulzan je kažnjen sa 3.000 evra, jer su njegovi vozači napustili autodrom dok su bili pod istragom. To je u skladu sa slovom sportskog pravilnika, koji obavezuje takmičare da ostanu na raspolaganju sve dok im sudije ne dopuste odlazak. Morbideli i Đovanardi su već krenuli kućama pre nego što su zvaničnici kazali svoje o njihovim incidentima u kojima su sa druge strane učestvovali i Džon Filipi i Orelijen Panis.