Na dva treninga u Belgiji najbrži Đirolami i Pauvels

Na autodromu Spa-Frankoršamp treninzima je započeo zajednički vikend TCR Evropa i TCR Istočna Evropa.

Na prvom treningu najbrži je bio Nestor Đirolami u “hondi sivik”, koji je krug prošao za 2,30:021, samo 0,018 seknde brže od Santjaga Urutije u “lynk&co” ekipe Cijan rejsing.

Treće vreme na prvoj sesiji i najbolje od svih vozača kalsifikovanih za TCR Evropa imao je Tom Koronel u “audiju RS3 LMS”.

Četvrti je bio Ma Ćinghua, ispred još jednog vozača iz TCR Evropa Džona Filipija, te timskog kolege Teda Bjerka, Roba Hafa i Frederika Ferviša.

Viktor Davidovski vozio je krug dovoljan za deveto mesto, deseti je bio Mikel Askona kao najbolje plasirani vozač “hjundai elantre”. Srpski predstavnik Dušan Borković odvezao je devet krugova i napravio ukupno 13. vreme.

Prvi trening bio je prekinut zbog šljunka na stazi na krivini O Ruž.

Kobe Pauvels u Komtuju “audiju” imao je tehnički problem u prvoj sesiji, ali je u drugoj bio najbrži sa vremenom kruga 2,30:800. U samom vrhu bili su isključivo vozači TCR Evropa, iza Belgijanca se plasirao Koronel, a treće vreme imao je Borković.

Đirolami je ponovo bio najbolji od vozača Svetske serije, sa zaostatkom od 0,181 za vodećim. Filipi je vozio dovoljno za peto mesto, a iza sebe je ostavio Ferviša, Bjerka, Erlahera, Mihelisa i Davidovskog.

Kvalifikacije se voze sutra od 10.40.