Najiskusniji tandem za WTCR: Morbideli se pridružio Đovanardiju za volanom “alfe”

Italijanski automobilista Đani Morbideli voziće “alfa romeo đulijetu” u Svetskom kupu turing automobila, potvrdila je ekipa Mulzan Romeo Feraris.

On će se pridružiti drugom veteranu Fabriciju Đovanardiju, čije je učešće potvrđeno pre nekoliko dana.

“Veoma sam srećan što mogu da nastavim trkanje u turingu”, rekao je Morbideli za Motorsport.com. “Sreća je veća jer ću voziti italijanski automobil za italijanski tim. S obzirom na to da u novom šampionatu učestvuje mnogo kvalitetnih vozača, biće to veoma konkurentno takmičenje, ali će izazov biti interesantniji i uzbudljiviji. Želim da se zahvalim na poverenju i prilici Mulzan rejsingu kao i Niki za dragocenu podršku u ovom projektu”.

Ujedinjenje dve italijanske ekipe odlučile su se za iskusne vozače kako bi brend Alfa Romeo dodatno unapredio. Za to će se pobrinuti i inženjer Marko Kalovolo, koji je radio na “sitroenu” Roba Hafa u WTCC-u, a timu će se pridružiti i Nikolo Kastelo, stručnjak u oblasti menadžementa.

“Veoma smo srećni što smo, pored Đovanardija, angažovali i Morbidelija”, rekla je Mikela Čeruti, operativni menadžer Romeo Ferarisa. “Njih dvojica će činiti najiskusniji par u prvenstvu, što će učiniti da naš automobil pokaže pun potencijal. Tim Mulzan rejsing se povukao iz takmičenja, ali je odlučio da se vrati tako što će podržati Romeo Feraris u tehničkoj i komercijalnoj oblasti za takmičenje na najvišem nivou”.