Naskar u Finiksu: Kenset pobedio, Keslovski se radovao

Photo by Robert Laberge/Getty Images

Vozač Džo Gibs rejsinga Met Kenset pobednik je pretposlednje trke trke (Kan-Am 500) vožene na Finiks međudržavnom trkalištu u Avondejlu, Arizona, u okviru Monster enerdži Naskar sprint kup serije.

Pošto “Robot” nije više u doigravanju, ova trka mu nije bila od takmičarskog značaja. Međutim, on je upravo pobedom lansirao Breda Keslovskog u finale serije.

Rajan Blejni iz Vud Braders rejsinga krenuo je sa pol-pozicije i odbranio ju je posle starta. Trinaest krugova kasnije, Čejs Eliot je uspeo da ga prestigne, a dva kruga zatim, to je uradio i Deni Hamlin. Ovo je ponovo bio susret starih poznanika, koji su stvorili rivalstvo tokom ovog doigravanja. Hamlin je uspeo da prestigne Eliota sa spoljne strane po izlasku iz treće krivine. Za to vreme Blejni se mučio, što je rezultovalo gubljenjem pozicija. On nije bio ni u među prvih deset u prvoj etapi.

Vozač Čip Ganasi rejsinga Kajl Larson je iz senke čekao svoju priliku i – dočekao je. On je prošao prvi kroz cilj ispred Hamlina i Eliota. Kenset je bio četvrti, ispred finaliste Harvika. Sledile su ih tri “tojote”, automobili Kajla Buša, Erika Džonsa i Martina Trueksa Mlađeg. Rajan Njumen i Džimi Džonson bili su poslednji među osvajačima bodova.

Početak druge faze je bio dosta mirniji. Prva njena polovina prošla je u znaku Larsona, koji ponovo nije završio trku, već je morao da odustane zbog problema s agregatom. To su iskoristili Hamlin i Kenset koji su držali pod kontrolom svoje pozicije. U stopu ih je pratio Kajl Buš, koji je doista malo posustao u finišu drugog stejdža. Iz ove situacije su profitirali vozači Furničur rou rejsinga Džons i Trueks Mlađi, koji su završili ispred Buša.

Photo by Robert Laberge/Getty Images

Treba istaći da je Keselovski u ovom “stejdžu”, kao i u prethodnom, muku mučio i nije uspevao da se probije ni u prvih deset. Takođe, imao je problema sa kočnicama. Na dva kruga do kraja perioda, sezonu je završio sedmostruki šampion Džonson koga su kočnice na “ševiju” izdale, posle čega je udario u zid, a to je izazvalo period opreza. Pošto je to bilo dva kruga pre kraja, za pobednika ove faze automatski je proglašen Hamlin. Na prvih pet mesta našlo se pet “tojota”, od toga tri iz Džo Gibs rejsinga i dve iz tima Furničur rou. Iza Hamlina pristigli su Kenset, Džons, Trueks Mlađi i Kajl Buš. Šesti je kroz cilj prošao Harvik ispred tri “ševroleta”, Džejmija Makmarija, Njumena i Eliota. Poslednji poen je osvojio vozač Stjuart-Has rejsinga Klint Bojer.

Posle dramatičnog restarta na početku najvažnije faze, Hamlin i Kenset su se izdvojili kao glavni pretendenti za osvajanje trke. Izgledalo je da Hamlin ima sve u svojim rukama. On je započeo najviše krugova kao lider (193). Trueks Mlađi je prestigao timskog kolegu Džonsa pa je disao za vrat dvojici vodećih. U 229. krugu Trevor Bejn je udario u zid, što je bilo razlog za treći period opreza u trci.

Posle ovog ‘koušna’ Kenset je izbio na prvo mesto zahvaljujući bržem servisu. Mehaničari posade #20 Džo Gibs rejsinga pobedili su timske kolege iz posade broj 11. Posle restarta “Robot” je odbranio poziciju. Nakon ponovljenog starta koji je usledio posle četvrtog perioda opreza, Trueks Mlađi je uspeo da namuči Hamlina, ali se ovaj ipak nekako odbranio, sačuvavši tako i san o učešću u finalu.

Nedugo zatim, posle kontakta Danijela Suaresa i Pola Menarda, usledila je i crvena zastava u trajanju od pet minuta i tri sekunde, posle koje je i definitivno srušen Hamlinov san. Naime, Eliot se posle ponovljenog starta našao odmah iza Hamlina. Čim ga je sustigao, odmah je inicirao par blagih kontakta. Automobilista Hendrik motorsporta je izveo i preticanje, a prilikom odbrane pozicije “zalepio” je Hamlina na zid, vrativši mu tako za sve što se dešavalo u Virdžiniji. Hamlin je par krugova posle morao da parkira “tojotu”. Najbolji komentar imao je šef ekipe Trueksa Mlađeg Kol Pern, koji je u razgovoru s Martinom rekao kratko: “Karma!”

Hamlinovo odustajanje oduševilo je i publiku koja je jasno pokazala da je on glavni krivac u sukobu Eliot-Hamlin. Ono je i obradovalo Keslovskog jer je u toj situaciji on imao prolaz u finale. Ali, vozač “forda” još nije mogao da odahne, jer se Eliot na 28 krugova do kraja našao na čelu kolone. Izgledalo je da se obistinjuju Pernove reči: ne samo da je Hamlin na surov način završio takmičenje, već je Eliot bio jednom nogom u Majamiju. Međutim, par krugova posle, sa Eliotovog “ševroleta” otpao je deo, a auto je zatim naglo izgubio brzinu, što je iskoristio četrdesetpetogodišnji “Robot” koji je ostvario 39. trijumf u karijeri.

Iza njih dvojice, polako je pristizao i dvojac Furničur rou rejsinga, Trueks i Džons. Finalista Harvik bio je peti ispred Makmarija i Kajla Buša u “tojotama”. Keslovski je startovao sa 16. pozicije, a na istoj je bio i na kraju. Ni kriv ni dužan, uspeo je da se plasira u finale i nepredvidivost Naskara najbolje se pokazala u ovoj trci.

Trka u Finiksu trajala je dva sata, 57 minuta i tri sekunde. Bilo je sedam perioda opreza, koji su oduzeli 41 krug. Pet različitih vozača je bilo na vodećoj poziciji, a prosečna brzina je bila 169,8 kilometara na čas.

Na tabeli proizvođača ništa se nije promenilo. “Tojota” je prva ispred “Forda” i “Ševroleta”.

Veliko finale Monster enerdži Naskar sprint kup serije zakazano je u nedelju s početkom od 20:30. Ford ekobust 400 trka će se voziti na Homsted-Majami spidveju u Homstedu, Florida. Tu će pasti odluka o šampionu ove sezone. Kajl “Litl” Buš i Trueks Mlađi su u boljoj formi, međutim iskusni Kenset i Keselovski svakako se neće predati do samog kraja.