Nemanja Milovanović bez mehaničara na Slovakija ringu, “hjundai” sprema njegov brat Mirko

“Hjundai i30 N” beogradskog trkača Nemanje Milovanovića biće spremniji za trkački vikend na Slovakija ringu nego što je bio za nastup na Grobniku.

Nemanja je u poslednji čas ostao bez podrške svojih mehaničara jer su oni testirani pozitivno na koronavirus. Stoga je ulogu trkačkog inženjera u Slovačkoj preuzeo njegov brat Mirko Milovanović, dok je za administrativne poslove zadužen Marko Vučković, koji bi stoga mogao da ponese zvanje tim menadžera.

“Hjundai” je na jedinoj trci voženoj na Grobniku povremeno ostajao bez snage i delovalo je da radi na tri cilindra. Da se na Slovakija ringu ne bi pojavili takvi problemi, na automobilu su zamenjene svećice i bobine i montirane su nove kočne pločice, a određene su i varijante podešavanja za slučaj da na Slovakija ringu padne kiša.

Pljuskovi se očekuju i za tekući trkački vikend su i najavljeni. Gusti i sivi oblaci ipak još nisu isporučili kišu, ali su atmosferu u padoku učinili nešto podnošljivijom, iako je temperatura 32 stepena Celzijusa.

Ukaže li se potreba, Milovanovići će na autodromu kraj Bratislave po svemu sudeći moći da računaju i na podršku italijanskog Agresiv rejsinga, ekipe od koje je “i30” nabavljen.