Neočekivano: Demustije 2016. u „sitroenu“ Sebastijan Leb rejsinga!

Sebastijan Leb rejsing regrutovao je novog vozača za WTCC kampanju 2016. U pitanju je 24-godišnji Francuz Gregoar Demustije, bivši GT trkač koji je ove sezone debitovao u Svetskom turing prvenstvu kao pilot „ševi kruza“ Kraft-Bambu rejsinga.

Demustije će dogodine biti kolega već potvrđenog vozača SLR tima Mehdija Benanija, aktuelnog viceprvaka u Jokohama trofeju i nastupaće u „sitroenu C-elize“, jednom od bivših automobila fabričkog Sitroena. Ekipa iz Alzasa ima ambiciju i želju da za narednu WTCC sezonu prijavi i treći „C-elize“, o čemu se trenutno vode pregovori.

Dok je u različitim nacionalnim, kontinentalnim i globalnim GT serijama imao uspeha i osvajao je trke i podijume, Demustije je prvu turing sezonu završio sa 5 stečenih bodova i na 20. mestu u apsolutnom poretku, što je najslabiji rezultat jednog pilota sa celosezonskom kampanjom. U kategoriji privatnika zauzeo je sedmu poziciju, svrstan iza Toma Koronela a ispred Džona Filipija.

500053Posle iskustava stečenih u 2015, francuski trkač nada se boljim rezultatima u sezoni koja dolazi i u kojoj će startovati u daleko moćnijem automobilu.

„Zadovoljan sam što ulazim u Sebastijan Leb rejsing, nisam se mogao nadati da ću se naći u boljoj ekipi“, kazao je Gregoar. „Srećan sam što ću biti u francuskom timu i, iznad svega, timu koji je pokazao da je sposoban da vrlo dobro iskoristi potencijal „sitroena C-elize“. Mehdi Benani je izvezao odliču sezonu, a na ovom nivou nema nikakvih tajni – to sigurno nije plod sreće, već napornog rada.“

„Naučio sam mnogo u svojoj prvoj WTCC godini, i o vožnji automobila s prednjim pogonom, i o samom šampionatu. Dogodine će moji ciljevi biti drugačiji. Ambicije će mi biti veće i nadam se da ću postizati bolje rezultate u kategoriji rezervisanoj za privatnike. Nestrpljiv sam da upoznam „C-elize“. Auto je konkurentan, ali me zanima kako se ponaša u vožnji. Samouveren sam i pun očekivanja“, poručio je Demustije.

696586
Završivši debitantsku turing sezonu, u kojoj je sarađujući sa Benanijem osvojio sedam trka u Jokohama trofeju, tim SLR definitivno prelazi na novu fazu svoje WTCC operacije.

„Hteli smo da proširimo naš WTCC program na više automobila, ali smo podjednako želeli da to izvedemo sa francuskim vozačem“, objasnio je suvlasnik ekipe Dominik Hajnc, poželevši dobrodošlicu svom novom pulenu. „Gregoar je još mlad, ali već ima lepo iskustvo sa brojnih staza u GT i WTCC trkama. Zanimljiv nam je jer ima istinski potencijal. Lepo se pokazao u prvoj sezoni u visoko specijalizovanoj diciplini i drago nam je što ćemo sarađivati i pomoći mu da napreduje, jer je on ambiciozan pilot.“

„Mehdi i Gregoar su dvojica vozača sa različitim karakteristikama i kvalitetima, a obojica imaju mogućnost da postižu vrlo dobre rezultate. Sada su nam se udvostručile šanse da zablistamo, a nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti imati i treći automobil“, najavio je Hajnc.