Novi “pežo 3008” SUV stigao u Srbiju

Dugo očekivani krosover iz Francuske stigao je na srpsko tržište.

Novi “pežo 3008” je od starta izazvao veliko interesovanje u automobilskom svetu i već na početku prodaje ostvaruje izuzetne rezultate u C SUV segmentu, koji godinama beleži konstantan rast na svim kontinentima.

Sa “Peugeot i-cockpit” enterijerom poslednje generacije, inspirativnim dizajnom i visokotehnološkom opremom, “pežo 3008” cilja lidersku poziciju u segmentu u Evropi.

Suštinska promena u odnosu na model pethodne generacije je prelazak iz segmenta višenamenskih vozila (MPV) u klasičan krosover.

Novi krosover sa znakom lava postavljen je na EMP2 mehaničku platformu grupacije PSA, koja je lakša za oko 100 kg. Automobil je dugačak 4,45 metara, što je 8,5 cm više u odnosu na prvu generaciju. Širina vozila gotovo je ista kao kod prethodnika, dok je klirens 22 cm, kako bi automobil mogao da zadovolji potrebe terenske vožnje.

Međuosovinsko rastojanje poraslo je za 62 mm I sada iznosi 2.675 mm, pa će putnici, naročito oni koji sede pozadi, uživati u većem komforu, kako u nivou kolena, tako i prostoru za glavu, jer je ovaj viši za 36 mm.

Sa promenom dimenzija i dizajna spoljašnjosti, došlo je i do promena zapremine prtljažnika – on sada iznosi 520 litara, što je za 90 litara više u poređenju sa prvom generacijom modela 3008. Obaranjem zadnjih sedišta dobija se čak 1.580 litara.

Na prvi pogled 3008 nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Napred je vertikalna agresivna maska, uokvirena delikatno izvajanim odbojnikom i atraktivnim LED svetlima. Dve elegantne lajsne na bokovima zajedno sa dominatnim točkovima ovaj SUV čine vizuelno kompaktnijim. Za još originalniji utisak zaslužan je zadnji deo sa svetlosnim grupama raspoređenim u dva para od po tri nezavisna bloka na crnoj podlozi.

Novim “aj-kokpitom”, Pežo je okrenuo novu stranicu standarda u enterijeru i dokazao da je novi model kreiran sa ciljem da pruži vozaču jedinstven doživljaj i okruženje koje će mu omogućiti maksimalnu koncentraciju tokom putovanja. Originalnim dizajnom novog kokpita i visokim kvalitetom materijala Pežo je zakoračio ka premijum segmentu.

U unutrašnjosti je najveća novina uvođenje velikog digitalnog na dodir osetljivog displeja od 12,3 inča umesto klasičnih analognih instrumenata. Izgled ekrana krasi futuristički dizajn prilagodljiv je ukusima i potrebama vozača.

Druga značajna promena jeste pomeranje ekrana multimedijalnog sistema na vrh centralne konzole, iznad središnjih ventilacionih otvora. Ispod displeja se nalazi 6 aluminijumskih prekidača koji pružaju direktan pristup najvažnijim funkcijama: radio, klima uređaj, navigacija, osnovni parametri vozila, telefon i mobilne aplikacije. Takođe, novi volan je “zasečen“ s gornje i donje strane, što daje bolju vidljivost instrument table i više prostora za noge vozača, a pri čemu on stiče utisak da sedi u kupeu.

Pored već viđenog sistema kontrole prianjanja (grip control), tehnički novitet je sistem HADC (Hill Assist Descent Control), kreiran da vozača izvuče iz delikatnih situacija: dovoljno je da samo drži upravljač, odnosno da po silasku sa klizave nizbrdice pritisne taster kojim se brzina automatski ograničava na 10 km/h.

Kada su u pitanju agregati, u ponudi su nagrađivani pjurtek (Puretech) benzinski motori kao i blu Hdi (Blue Hdi) dizel motori. Od benzinaca, na raspolaganju su 1.2 turbo pjurtek od 130 KS (dve godine zaredom dobitnik nagrade Motor godine) kao i 1.6 THP sa 165 KS, uparen sa automatskim i manuelnim menjačem. Blu Hdi motori imaju tri predstavnika: 1.6 Hdi sa 120 KS sa manuelnim i automatskim menjačem, te dvolitarske agregate u verzijama od 150 i 180 konjskih snaga.

Sa Puretech benzinskim turbo motorom od 130 ks, u akses (Access) paketu opreme novi krosover košta 20.990 eura. Navedeni nivo opreme uključuje: klima uređaj, LED dnevna svetla, i-cockpit sa digitalnom instrument tablom od 12,3 inča, električnu parking kočnicu, električne podizače prednjih i zadnjih stakala, tempomat, multiinkcionalni kožni volan, ručke i retrovizorе u boji vozila.