Novi “sivik TCR” možda već pre kraja 2017.

2017 Honda Civic

Iako je konkurentski model poslužio kao uzor na kojem je zasnovan ceo TCR koncept, “honda sivik TCR” bila je prvi namenski izrađeni automobil za kategoriju nastalu u režiji Marčela Lotija.

Po njenim performansama to se i vidi (pouzdanost je druga tema), suparnici ih redovno hvale i, iako dosad u TCR Internacionalnoj seriji nije osvojila nijednu titulu, proslavila se u kontinentalnim, regionalnim i nacionalnim šampionatima.

Ipak, dragulj u kruni nedostaje. Na globalnoj sceni “honde” su beležile brojne trkačke pobede, dok su naslovi izostali i odlazili su u ruke vozača “seata” i “folksvagena”, a “leon” je bio model godine 2016.

Vredi istaći da je bezmalo svaki trkač koji je seo za volan “sivika TCR” uspeo da osvoji barem jednu trku u TCR Internacionalnoj seriji. Spisak slavljenika uključuje i pilote koji su u šampionatu gostovali, a takvi su Rob Haf, Aku Pelinen, Roberto Kolčago i Tijago Monteiro.

Alesandro Marijani, direktor kuće koja je stvorila “sivik TCR”, i te kako razmišlja o nedostajućem velikom trofeju na globalnoj pozornici i siguran je da poznaje recept kako se do njega stiže. Međutim, prvi operativac JAS motorsporta gleda i poslovni interes svoje firme i računa da Hondi i JAS-u s komercijalnog aspekta ne ide loše ni ovako. Tjuner iz Arluna zarađuje na prodaji automobila i automatski je u prednosti na svojim tradicionalnim (azijskim) tržištima, odnosno u regionima gde pojedini rivalski brendovi ne znače mnogo.

Dolazeća sezona TCR Internacionalne serije može da bude i Hondin konačni juriš na sezonsko zlato, ali to nije i cilj svih ciljeva.

“Kao konstruktor, veoma smo aktivni u svim nacionalnim TCR šampionatima, oni su namenski i stvoreni da bi omogućili bolju vidljivost automobilskim markama i poboljšale prodaju automobila”, analizira Marijani za italijanski Motorsport.com. “Jasno je da bi nam prijalo da osvojimo TCR Internacionalnu seriju, ali moramo da vrednujemo zbir svih aktivnosti i jasno je da nam TCR serije širom sveta donose mnogo veću zaradu.”

Inženjer iz Milana govori o faktorima koji odnose prevagu na globalnom planu, upoređujući ih sa činiocima koji daju nacionalne i regionalne prvake.

“Nacionalni šampionati su mnogo ujednačeniji, jer je nivo svih sličan, dok u Internacionalnoj seriji razliku čine pre svega bolji timovi koji mogu da angažuju moćne pilote zahvaljujući velikim sponzorima.”

Prvi i najverniji JAS klijent na međunarodnoj sceni, švedski Vestkoust rejsing, promeniće marku takmičarskog automobila za 2017. Marijani još nema preciznu ideju koliko će “sivika TCR” ove sezone biti u akciji u Internacionalnoj seriji, mada plan svakako postoji.

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

“Posle okončanja saradnje sa VestKoust rejsingom poveli smo pregovore sa drugim ekipama. Cilj je da imamo najmanje dve ili tri “honde” kojima će upravljati dobar tim i koje će voziti moćni trkači, jer su to dve najvažnije karakteristike potrebne za pobedu u ovom šampionatu.”

Gledano po broju pojedinačnih pobeda, Mihail Gračov je najuspešniji pilot “sivika TCR” u Internacionalnoj seriji 2016. Dok je vozio “folksvagen”, višestruki nacionalni šampion Rusije nije se posebno isticao, ali je promenivši marku automobila prosto “eksplodirao” i osvojio je trke u Imoli, Salcburgu, Sočiju i Singapuru. Sa četiri trijumfa za volanom “honde”, Gračov se izjednačio s Morbidelijem, kome su za isti broj pobeda u “siviku” bile potrebne dve sezone. Ipak, Marijani rezultate ruskog pilota dovodi u perspektivu.

“On se svakako istakao, premda se uglavnom radilo o drugom sprintu, u kom se polazi sa inverznih startnih pozicija. Međutim, kada bismo se pojavili sa vozačima kalibra Tijaga Monteira ili Roberta Kolčaga, odmah smo bili izuzetno konkurentni i uspesi nisu izostali. Međutim, jedno je pobediti na ponekoj trci, a sasvim drugo osvojiti titulu. Za to su potrebni kvalitetan vozač koji cele godine pravi razliku, odličan tim da pripremi auto i sponzori koji vas podržavaju, jer je nivo svakako viši nego drugde.”

Svoj kvalitet “sivik TCR” prošle godine je potvrdio došavši do jednog kontinentalnog i tri nacionalna naslova, zahvaljujući Krisu Rihardu, Stefanu Lemereu (uz presudnu pomoć fabričkih vozača Honde), Robertu Kolčagu i Džošu Fajlsu, na koga je JAS direktor posebno ponosan.

“Auto je veoma dobar, pokazatelj su uspesi postignuti u četiri važne serije: Evropskom kupu turing automobila, TCR Beneluks, TCR Italija i TCR Nemačka. U ovoj poslednjoj izvanredan je posao obavio Džoš Fajls, zasluženo je trijumfovao i nametnuo je svoj autoritet u šampionatu u kojem nastupa mnogo automobila.”

Đani Morbideli je izvezao dve pune sezone u kokpitu “sivika” u TCR Internacionalnoj seriji, a svoj doprinos na duže staze dali su i Kevin Glison, svakako i Gračov. Međutim, o imenima za tu kategoriju 2017. nema još ni reči.

“Prvo treba naći ekipu koja će uzeti naše “honde sivik TCR”, a o imenima vozača treba da odluči i tim. To ne zavisi od nas, jer JAS motorsport ne može da se bavi i tržištem vozača, osim što može da da poneku sugestiju.”

Sukob FIA i TCR organizacija Marijani vidi kao izuzetno štetnu za kompletan automobilski sport: “Situacija mnogo šteti jer stvara ogromnu konfuziju. Klijenti više ne znaju u kojoj seriji da učestvuju, u TCR ili u onima koje organizuje FIA. To nije dobra reklama za svet turing trka, nadam se da će se što pre pronaći rešenje, jer je glupo nastaviti ovako.”

Nova generacija putničke “honde sivik” izvesno neće uskoro biti transformisana u TC1 trkački auto, a možda se to nikada i ne dogodi. Ta tehnička pravila zapala su u ćorsokak posle samo tri sezone od premijere i čekaju da budu zamenjena novim – bila to “Klasa 1” ili nešto drugo. S druge strane, sasvim je moguće da će novi “sivik” u TCR specifikaciji biti stvoren pre kraja tekuće godine. U ovoj takmičarskoj sezoni prioritet je što bolja priprema postojeće verzije, kojoj pre svega treba popraviti pouzdanost, ali budućnost

“Novi model će izaći na tržište tokom godine, dakle nastavićemo sa starim do samog kraja, ali bio bi lep rezultat i dobitak na vremenu ako uspemo da (novi) izvedemo na pistu pre kraja 2017”, zaključuje Alesandro Marijani.