Osnovana Asocijacija DTM vozača

Tokom šestog ovogodišnjeg trkačkog vikenda DTM serije, u austrijskom Špilbergu, objavljeno je osnivanje Asocijacije DTM vozača (DTMDA).

Ovo udruženje dejstvovaće nezavisno od proizvođača uključenih u DTM i zadatak mu je da poboljša saradnju između vozača, organizatora i promotera serije (ITR), i Nemačkog auto-sportskog saveza (DMSB).

Asocijacija će se konsultovati sa svim DTM vozačima, zvanično će zastupati njihove interese i iznositi njihova gledišta u razgovorima sa svim zainteresovanim stranama, pogotovu kada se radi o pitanjima kao što su poboljšanje bezbednosti i utvrđivanje sportskih pravila. DTMDA je otvorena za sve aktivne DTM vozače i postaraće se da zajednička gledišta trkača ubuduće imaju jači odjek u javnosti.

Vozači svakog od proizvođača zastupljenog u DTM seriji odabrali su po jednog kolegu koji će imati ulogu portparola. Audijeve trkače predstavljaće Timo Šajder, BMW-ove Timo Glok, a Geri Pafet istupaće u ime pilota Mercedesa.

vw-20140712-4626Članovi DTMDA održavaće redovne sastanke tokom trkačkih vikenda, tokom kojih će razmatrati različita pitanja i usaglašavati stavove o njima. Bivši DTM i ITC vozač Manuel Rojter će u ime Asocijacije istupati u medijima i javnosti i predstavljati njena gledišta.

„Pre svega, počastvovan sam što su mi DTM vozači ukazali poverenje i što mogu da ih javno predstavljam. Na osnovu mojih sopstvenih vozačkih iskustava, i na osnovu vremena koje sam proveo kao TV ekspert, tačno znam koliko su visoki zahtevi postavljeni pred vozače u vrhunskim trkačkim serijama. Naš je zadatak da, s neutralne pozicije i najtransparentnije moguće izrazimo sve različitosti u mišljenjima, usredređeni na jedno jedino tokom trkačkih vikenda: pružanje vrhunskih turing trka najviše klase,“ kazao je Rojter.