Panis: Bila je dobra odluka da dođem u TCR

U godini u kojoj je svoj profesionalni put usmerio ka turing trkama, Orelijen Panis stigao je do prve pobede u kategoriji.

Vozač “honde” belgijskog tima Butsen Žinion osvojio je drugu trku tajlandske runde TCR Internacionalne serije, u dominantnoj predstavi tokom koje je vodio u svih 14 krugova. U prvi sprint je zbog zamene motora ušao sa 22. mesta i završio ga je kao devetnaesti.

Francuz je optimalno iskoristio idealno mesto na inverznom startu i mogućnosti svog “sivika”. Orelijen nije često bio na oku kamere, ona čak nije ispratila ni njegov prolazak kroz cilj, ali mu ni prvi trijumf ni prateće zadovoljstvo niko nije mogao uskratiti.

“Pre trka sam znao da je naš tempo dobar, jer smo na treninzima i kvalifikacijama bili brzi, ali nismo složili savršen krug da bismo se našli na čelu. Deseto mesto i pol-pozicija na inverznom startu bili su najbolji kvalifikacioni rezultat do kog smo mogli da stignemo”, komentarisao je Panis.

“Moram da se zahvalim timu, jer je auto bio sjajan za vožnju. Trka je bila fantastična i imali smo dobar tempo.”

Panis je prve turing korake napravio u Svetskom šampionatu, kao pilot Zengeove TC1 “honde”. Bez ikakvih impresivnih pomaka na tom terenu, rešio se na promenu kategorije, što je danas dalo vrlo bogat plod.

“Moja sezona imala je težak početak i bila je dobra odluka da dođem u TCR Internacionalnu seriju i da vozim za Butsen Žinion, oni su stvarno dobar tim. Veoma mi je drago što sam tu i što sam danas pobedio. Ovo je zaista dobra serija za mlade vozače i sjajno je kada se borite sa vrhunskim pilotima kao što su Mihelis, Verne ili Komini. Nivo takmičenja je veoma visok, pa je i to razlog zbog kojeg mi je ova današnja pobeda draga.”