Pavlović – Guzman prvi i treći na trkama Lamborgini supertrofeja u Mizanu

Foto: Eros Maggi

Srpsko-meksički tandem u sastavu Miloš Pavlović – Raul Guzman započeo je sezonu Lamborgini supertrofeja Evropa pobedom i trećim mestom na trkama na Mizanu.

U subotnjoj 50-minutnoj trci voženoj pod refelektorima, njihov “lamborgini hurakan super trofeo evo” #41 startovao je sa šeste u kvalifikacijama stečene pozicije.

Prvu smenu vozio je 21-godišnji Guzman. Meksikanac je u svom prvom nastupu za volanom GT automobila izgubio dva mesta i Pavloviću predao auto kao sedmoplasirani.

Miloševa tura trajala je 19 minuta, na pistu je izašao kao treći i vodeći rivali već su mu bili na vidiku. Presudne manevre izveo je u finišu, koristeći gužvu koju su stvorili zaostali konkurenti, ali i sam imajući problema s njom.

Prestigao je Norvežanina Markusa Poveruda, poveo, zatim nakratko izgubio mesto od Italijana Kika Galbijatija, koga je u kontranapadu savladao u poslednjem krugu i prošao kroz cilj samo desetinku ispred prvog pratioca.

Drugoplasirani je bio tandem Postiljone-Galbijati, treći su završili Baltazar i Poverud.

Pavlović je tako upisao trijumf za “lamborgini” #41 u apsolutnom poretku i u PRO klasi, uprkos kazni od 345 hiljaditih izrečenoj zbog sitnijeg prekršaja tokom pitstopa.

Nedeljna trka vožena je u rano po podne, u potpuno drugačijim uslovima. Po mnogo višim temperaturama, prianjanje je oslabilo, a pista je postala klizava.

Pobednik u PRO klasi i apsolutno bio je Britanac Din Stonmen, F2 šampion iz 2010. godine.

Drugi na cilju, a prvi u PRO-AM klasi bili su Poljaci Karol Baš i Andžej Levandovski, koji su vodeću poziciju izgubili 10 minuta pre karirane zastave. Postiljone je bio kandidat za visok plasman, jurio je Levandovskog i sustizao ga, ali je sleteo u šljunak kada je na njegovom “hurakanu” popustio točak

Pavlović i Guzman ponovo su startovali šesti, ali “lamborgini” #41 nije imao odgovarajući setap dnevnu trku. Nastup je započeo srpski takmičar i napredovao jedno mesto. Meksikanac je u drugoj smeni preuzeo volan i uradio ostatak posla, pa je dvojac stigao na cilj kao apsolutno treći, a drugi u PRO klasi.

Opisani rezultati doneli su Pavloviću i Guzmanu 27 bodova i vođstvo u poretku serije posle prvog takmičarskog vikenda.

Foto Speedy

“Neverovatno sam srećan!”, kazao je Miloš, koji je evropski Lamborgini supertrofeo osvojio 2014. u tandemu s Edoardom Piskopom, a u ovoj monomarka seriji se poslednji put trkao 2018.

“Kad sam dobio poziv od ekipe Target za nastup u ovom šampionatu, znao sam da imamo pobedničku kombinaciju, a oni su to odmah pokazali sjajnom pripremom automobila i izuzetnim poslom tokom pit-stopa. Raul je takođe bio odličan u prvoj smeni, u svojoj prvoj GT trci. Našli smo se na pravom mestu u pravom trenutku i zaista sam srećan zbog toga!”

“Veoma sam zadovoljan što se vraćam kući kao prvi u šampionatu! Uspeli smo da pobedimo u subotu, to je bila jedna od najdramatičnijih trka u mojoj karijeri! Ponosan sam na sam ishod trke i kako smo uspeli da dođemo do pobede, s obzirom da smo startovali sa šeste pozicije. Trku u nedelju završili smo treći, dva podijuma su odličan rezultat.”

“Sad imamo podatke o automobilu, sa kojima možemo da radimo i krenemo da poboljšavamo stvari. Sledeća trka je na Nirburgringu početkom septembra, tako da imamo vremena da popravimo neke stvari i da se spremimo još bolje, kako bismo nastavili uspešan pohod ka ovogodišnjoj tituli. Veliko hvala “Target rejsingu” na poverenju i, kao i uvek, daću sve od sebe da ostvarim što bolje rezultate”, poručio je beogradski automobilista.

Sledeća runda Lamborgini supertrofeja održava se na Nirburgringu, 5. i 6. septembra.