Pavlović i Guzman startuju peti na rundi Lamborgini supertrofeja na Nirburgringu

Foto: Eros Maggi

Srpski automobilista Miloš Pavlović ovog vikenda nastavlja takmičenje u Lamborgini supertrofeju.

Druga runda serije vozi se na Nirburgringu, a obe trke na programu su u subotu, 5. septembra.

Beogradski vozač nastanjen u Italiji ponovo očekuje dobar plasman posle odličnih rezultata na otvaranju sezone u Mizanu.

On je na stazi u Emilija Romanji sa timskim kolegom, Meksikancem Raulom Guzmanom, zabeležio jednu pobedu i jedno treće mesto.

Vikend na gran pri stazi u Ajfelima već je otvoren kvalifikacijama u petak, tokom kojih su Pavlović i Guzman osvojili petu startnu poziciju za obe trke, što je napredak u odnosu na kvalifikacije u Mizanu.

Miloš očekuje veliku borbu, nove pozicije na podijumu i važne bodove u borbi za titulu osvajača Supertrofeja.

“Posle kvalifikacija, moj kolega Raul i ja osigurali smo start iz trećeg reda za obe trke. To nije idealan rezultat kojem smo se nadali, ali smo svesni da još moramo da radimo kako bismo poboljšali automobil i u trkama uspeli da dođemo do željenog rezultata. Radimo na tome, optimisti smo, posebno zato što smo se ipak kvalifikovali bolje nego na prvom trkačkom vikendu u Mizanu”, kazao je Pavlović, spreman i za tradicionalno nepredvidljive vremenske prilike u okolini nemačke piste.

“Trke su duge, smatram da je naš automobil bolji tokom trka nego tokom kvalifikacija, zbog čega mislim da imamo šansu da zauzmemo dobre pozicije na kraju. Idemo dalje, borimo se!”

Prva trka na programu je u subotu, 5. septembra u 13:20, a druga istog dana od 18:05 sati.

Trke mogu uživo da se prate preko linkova koje je obezbedio Lamborgini, na Jutjub ili Fejsbuk stranici Lamborgini skvadra korse.