Pepe Oriola s Kraft-Bambuom u TCR seriji

Tim Kraft-Bambu Lukoil angažovao je Pepea Oriolu za svoju kampanju u inauguralnoj sezoni TCR Internacionalne serije

Španski automobilista načinio je prve korake u kartingu kada mu je bilo devet godina. Već kao petnaestogodišnjak počeo je da se takmiči u turingu: vozio je Seat leon Evrokup i popeo se na podijum na završnoj rundi sezone 2010.

Naredne godine, Oriola je ušao u WTCC, kao najmlađi učesnik u istoriji šampionata. Prvu i jedinu pobedu postigao je 2013. u Marakešu i postao najmlađi osvajač jedne trke svetskog prvenstva pod patronatom FIA. Najupečatljiviji sezonski rezultat postigao je 2012, kada je bio drugi u vozačkom Jokohama trofej poretku. Iz budžetskih razloga, Pepe je propustio 11 rundi Svetskog šampionata u sezoni 2014. i pojavio se samo na zatvaranju sezone u Makauu.

Oriola_Prt_12 bigm_045_ORIOLAOd prve najave o osnivanju TCR serije, 20-godišnji Oriola pominjan je kao jedan od njenih potencijalnih trkača. Istina, on je dovođen u vezu sa jednim drugim timom i drugom markom automobila (Oniks i „ford fokus“), ali se plan svejedno ostvario sa Kraft-Bambu Lukoilom i „seat leonom“.

„Za mnom je težak put pun odricanja, ali vredelo je. Sad imam to zadovoljstvo da sam postao profesionani trkač i učestvovaću u novom takmičenju koje će postati kamen međaš u međunarodnom turing trkanju,“ izjavio je Oriola.

„Moji utisci u Kraft-Bambu timu krajnje su pozitivni, pripremamo se za TCR Internacionalnu seriju, koja će sigurno postati referentan šampionat. Ima vrlo atraktivan kalendar, neke trke voze se kao pratnja Formule 1, što TCR čini još privlačnijim.“

10733829_1626805284205058_952216894259342758_oRičard Kolmen, direktor englesko-azijskog tima poželeo je dobrodošlicu svom novom trkaču: „Pepe Oriola je dokazani pobednik i iako je veoma mlad, neće biti vozač broj dva. On u ekipu donosi izvanrednu brzinu i iskustvo u turing trkama i očekujem da će biti jedan od pretendenata na TCR titulu. Mislim da će mu Kraft-Bambu Lukoil obezbediti okruženje koje će ga od osvajača trka pretvoriti u šampiona.“

Oriolin timski kolega u prvoj TCR sezoni biće Rus Sergej Afanasjev, a ime trećeg vozača Kraft-Bambu Lukoil tima tek će biti saopšteno.